שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/09/2014 | 19:45 | מאת: מודאגת

ד"ר שלום, בת 26, בעבר עשיתי בדיקת אורודינמיקה+EMG בשל תלונות של תכיפות ודחיפות במתן שתן. בדיקת ה-EMG לא יצאה כל כך תקינה ורציתי לדעת אם אפשר לבצע רק בדיקת EMG ללא אורודינמיקה והאם בדיקת EMG זו בודקת עצב אחד או את כל העצבים באגן??

שלום, תיאורטית ניתן לחזור על בדיקת EMG בלבד אם כי על פי רוב היא משולבת באורודינמיקה. בנוסף לא בטוח שיש תועלת בחזרה על ה-EMG ויתכן ניתן להגיע לאבחנה ולטפל על סמך המידע שכן הופק מהברור עד כה. בדיקת ה-EMG בודקת את הפעילות החשמלית של השרירים ואינה בודקת הולכה חשמלית בסיבי עצב ספיציפיים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

20/09/2014 | 21:50 | מאת: מודאגת

תודה רבה על תשובתך. האם קיימת בדיקה להולכה עצבית בעצבי האגן?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן