צניחת ריצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/09/2014 | 13:25 | מאת: טובי

שלום, אני כבת 60, לפני 15 שנה עברתי סרטן שד. יש לי צניחה של דפנות הנרתיק מכל הכיוונים. מדי פעם אני משתמשת בקובייה. בעזרת איזה משחה או קרם ניתן להשתמש בעת החדרת הקובייה ? האם קובייה עושה נזק? האם כדאי לעבור ניתוח?

טובי שלום, סרטן השד בעבר אינו מהווה התוויית נגד מוחלטת לשימוש בקרם אסטרוגני כדוגמת אובסטין בעת החדרת התומכן. כדאי להיוועץ באונקולוג אשר עוקב אחריך. קובייה אינה עושה נזק בתנאי שאת במעקב גינקולוגי כל מס' חודשים לוודא שהתומכן אינו יוצר לחץ ופוצע את דפנות הנרתיק. מה עדיף? ובכן, אין תשובה חד משמעית. תומכן מאפשר לחיות עם הצניחה תוך הפחתת התסמינים אך אינו 'מרפא' את הבעייה ומנגד מצריך תחזוקה שוטפת. הוא פתרון אטרקטיבי לנשים מאד מבוגרות בייחוד אלה מביניהם הלוקות במחלות כרוניות רבות שבעטיין ניתוח והרדמה עלולים להוות סיכון יתר. הוא גם פופולרי בקרב נשים צעירות בגילאי הפוריות הלוקות בצניחת אברי האגן ומעוניינות ללדת עוד ילדים. בין לבין עקרונית יותר נשים תעדפנה תיקון ניתוחי דפיניטיבי. את יותר ממוזמנת לפגישת ייעוץ במרפאה על מנת לדון ביתרונות ובחסרונות של כל דרך כמו גם בטכניקות כירורגיות שונות לפתרון הבעייה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן