סעיף בשופכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/08/2014 | 12:32 | מאת: שני כהן

שלום רב, אני בת 34 וחיה בלונדון לאחר 2 לידות רגילות. בלידה השניה גיליתי גוש ובהסתכלות בבית החולים נאמר לי שזה ציסטה ואז 2 רופאות איבחנו כצניחת אגן הלכתי למומחית שסברה שזה סעיף בשופכה. ששלחה אותי ל2 בדיקות יורודינמיק וmri הטכנאיות אמרו לי ביורודינמיק שזה במאה אחוז לא סעיף בשופכה. אך למרות זאת קיבלתי תשובה מהמומחית שעל פי הmri זה אכן סעיף של 2 סמ 1. הייתכן ששני בדיקות ככ שונות? או שעליי לעשות עוד בדיקות לדעתך??אני מאוד מפחדת מה אם טעו 2.קראתי שיש סיכוי גם לפתח סרטן בסעיף בשופכה מהם הסיכויים הסטטיסטיים? ובאיזה בדיקה רואים זאת? איך אני יכוחה לדעת אם יש לי כעת? 3. אם אין לי שום סימפטומים חוץ מהגוש ככל שאחכה ללא ניתוח אני עלולה לסכן זאת בלפתח דלקות/ סרטן 4. מהו הניתוח המומלץ במקרה זה והאם הוא פוגע בסיכוי להיכנס להריון או בלידה תקינה בעתיד? 5. האם יש תרופה מונעת דלקות? כלומר אם אני רוצה עד הניתוח להיזהר יש מה לעשות שהוכח? אנטיביוטיקה/ חיידקים בריאים/ מיץ חמוציות וכו??? 6. ושאלה אחרונה מכיוון שבעיה זאת לא מאוד מוכרת אם ארצה לעבור ניתוח בארץ ידוע לך לאיזה בית חולים יש נסיון בכך מודה לך מקרב לב על זמנך היקר!

שני שלום, אורודינמיקה הינה בדיקה שמטרתה לברר את תפקוד דרכי השתן התחתונות (שלפוחית השתן והשופכה) ועפ"ר אינה כוללת אמצעי הדמייתי (לעיתים משלבים אותה עם שיקוף). MRI לעומת זאת בהחלט יכולה לאבחן ממצאים קטנים כגון סעיף (דיברטיקולה) שופכתי שהינו למעשה שק קטן מתחת לשופכה עם חיבור בינו לבין חלל השופכה. בדיקה רלוונטית נוספת הינה ציסטו-אורטרוסקופיה שבה ע"י סיב אופטי רואים ממש את החלל הפנימי של השופכה וניתן לעיתים לזהות את הפתח המחבר בינה לבין הסעיף. אם אכן מדובר בסעיף, החשש אינו מסרטן אלא מהזדהמות השתן שנותר בתוך חלל הסעיף ועקב כך כאבים, דלקת וטפטוף שלאחר סוף מתן השתן (post-micturition dribble) שהינו אחד התסמינים האופייניים לדיברטיקולה. כדי להסיר את השופכה מבצעים ניתוח דרך הנרתיק ובו חתך בדופן הנרתיק הקדמי מתחת לשופכה. מסירים את הסעיף ותופרים את הפתח שבשופכה שחיבר ביניהם. הניתוח אינו אמור לפגוע בפוריות או בסיכוי ללדת. אם אינך סובלת מדלקות נשנות בדרכי השתן אין הכרח ליטול תרופות כלשהן גם אם לתקופת ביניים. מבחינת המקום לעבור בו ניתוח - על הניתוח להתבצע ע"י אורוגינקולוג או ע"י אורולוג. לא כ"כ משנה באיזה בית חולים אלא נסינו של הרופא בנושא. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

*הכוונה כמובן היתה 'להסיר את הסעיף' ולא להסיר את השופכה כפי שנכתב בטעות.

05/09/2014 | 20:53 | מאת: שני כהן

תודה רבה על תשובתך!! רציתי לשאול כיצד ניתן לבדוק האם יש דלקת כאשר יש סעיף? בבדיקת שתן כמו לדלקת שתן רגילה? ומה הם הסימנים? בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן