בעיה בהתרוקנות ומתן שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/08/2014 | 16:45 | מאת: רות

שלום, האם עצירות שנמשכה שנים רבות יכולה לגרום לבעיות במתן שתן (לוקח זמן עד שזרם השתן יוצא,הזרם חלש,נקטע פעמים רבות,שארית שתן גדולה ותחושה תמידית של צורך בשתן)? עצירות זו מתבטאת גם במספר יציאות נמוך אך בעיקר בהפעלת מאמצים רבים. יש לציין שתסמינים אלה הופיעו לי לפתע ביום אחד..בת 25, ללא הריונות. כמו כן במידה ונגרם נזק האם הוא נגרם לשרירים או לעצבים ברצפת האגן?

רות שלום, בהחלט יתכן קשר בין עצירות לבין הפרעה בריקון שלפוחית השתן. הפרעה כזו עלולה לקרות עקב החלשות כח הכיווץ של שריר הדטרוזור (אשר בדופן שלפוחית השתן) או עקב חסימה חלקית במוצא השלפוחית. עליך לעבור הערכה רפואית, רצוי ע"י אורוגינקולוג במטרה להגיע לאבחנה ולטפל. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן