הסרת ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/08/2014 | 09:35 | מאת: רוני

ד"ר פיינר שלום, בסוף השבוע אני אמורה לעבור ניתוח להסרת PERIURTHRAL CYST חשבתי שאני הולכת הביתה כבר באותו היום. ביחידה לטרום ניתוח אמרו לי שהכל תלוי אם יוציאו את הקטטר באותו היום או לא. רציתי לדעת: האם אמורים להשאיר את הקטטר או שמוציאים אותו מיד אחרי הניתוח? האם יש הגבלה בכניסה לבריכה אחרי הניתוח? אחרי כמה זמן אפשר לחזור לפעילות רגילה/עבודה ? תודה רבה!

רוני שלום, עקרונית אם הציסטה אינה מחוברת לחלל השופכה (מצב הקרוי 'סעיף שופכתי') ובמהלך הסרתה לא נגרמת חדירה לצינורית השופכה אין מניעה להוציא את הקטטר מידית ולשחרר הביתה עוד באותו היום. עם זאת, כמובן שהדבר תלוי גם בפרוטוקול הנהוג ע"י המנתח שלך (במידה שהניתוח מעשה במסגרת פרטית) או בנוהלי המחלקה בה את עתידה לעבור את הניתוח (במידה שמדובר בבית חולים ציבורי). בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן