חדרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/07/2014 | 13:21 | מאת: ברתה פרלין

דר שלום!עברתי ניתוח ביום 23.7.14 תיקון צנייחת שלפוחית ותקון דפנות נרתיק. היום בשעה שישבתי ואכלתי, לא הרגשתי שום צורך לרוקן שתן,כשקמתי השתן ברח לי ,בריחה גדולה לא קטנה. מה אתה מציע לי לעשות האם לגשת ,אליך למרפאה,או לפנות לבית החולים. הנני מצפה לתשובתך בהקדם בברכה ובתודה מראש ברתה פרלין.

ברטה שלום, ארוע של בריחת שתן לאחר ניתוח עלול לקרות לעיתים עקב התכווצות בלתי רצונית של שלפוחית השתן כתוצאה מגרוי מקומי בעקבות נוכחות התפרים בקרבת השלפוחית ותהליך הריפוי שמתרחש באזור. לעיתים תיקון הצניחה חושף אי-נקיטת שתן חבוייה שלא באה לידי ביטוי לפני הניתוח עקב האפקט החוסם של הצניחה. ראשית אין מקום לדאגה. יתכן שהבעייה תיפטר מעצמה ואם לא ניתן יהיה לטפל בה. כיוון שעברת את הניתוח בבית החולים הלל יפה אני מציע שתקבעי תור למרפאות חוץ בבית החולים בעוד כשבועיים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן