תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/07/2014 | 00:39 | מאת: צעירה

שלום לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה: כאשר אני משתינה לא בישיבה (כמעט בעמידה,כלומר לא מתיישבת על האסלה-במקומות ציבוריים ) איך שאני סוגרת את הרגליים יוצא טפטוף שתן..האם נתקלת אי פעם בתופעה כזו? לאחרונה חווה תכיפות גדולה לשתן וכאבים במגע באזור השופכה..תודה מראש

שלום, טפטוף לאחר סוף מתן שתן יכול להיות קשור למספר סיבות. חלק מהנשים הסובלות משלפוחית בלתי יציבה (או 'שלפוחית רגיזה') המתבטאת בעיקר בתכיפות ובדחיפות במתן השתן מתלוננות על טפטוף כזה זמן קצר לאחר שסיימו לרוקן את השלפוחית. בעייה אחרת שיכולה להסתמן בדרך זו קרוייה 'סעיף שופכתי' - מעין כיס מתחת לצינורית השופכה אשר מחובר לחלל השופכה ומצטבר בו שתן. במקרים אלה דרך אגב הנטייה של שארית השתן להזדהם עלולה להסביר את הכאב במגע באזור. ממליץ שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג או אורולוג במטרה לאבחן ולטפל בהתאם. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן