שילוב כריתת רחם ושחלות להרמת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/07/2014 | 16:38 | מאת: א

האם רצוי לשלב ניתוח לכריתת הרחם ושחלות לבין ניתוח לטיפול בבריחת שתן? או עלולים להיות סיבוכים כתוצאה משתי פעולות פולשניות באותו זמן? תודה על תשובתך

שלום לך, בהחלט ניתן לשלב בין כריתת רחם ושחלות לבין ניתוח לטיפול בבריחת שתן במאמץ (בין אם בגישה בטנית או לפרוסקופית ובין אם בגישה נרתיקית). שילוב הפעולות אינו צפוי להעלות את מידת הסיכון שבניתוח מעבר לסיכונים של כל אחת מהפעולות בפני עצמה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן