ניתוח קולפורפיות עם TVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/07/2014 | 19:44 | מאת: ורד

שלום דר, בבדיקות פרוקטוגרפיה נמצא רקטוצלה כ 4 ס"מ שאינו מתרוקן. נקבע רקטוצלה 2-3. נמצא ציסטוצלה קל בבדיקות אורודינמיקה נמצא פעילות יתר של הדטרוזור , הודגמה דליפה במאמץ. ריקון תקין. ההמלצה TVT , Ant. Colpography , Post Colpography אשמח אם תוכל קצת להסביר לי מה אמור לכלול הניתוח על סמך התוצאות ? בנוסף נאמר לי שאין וודאות שהניתוח יפתור בעיית ריקון הצואה, האם תוכל להסביר לי גם , אם הניתוח פותר את בעיות הרקטוצלה , למה אין ודאות שזה יפתור את בעיית ריקון הצואה ? בתודה, ורד

שלום ורד, תיקון (Colporrhaphy) קדמי ואחורי הינו תיקון המבוצע בגישה נרתיקית ומבוסס על חיתוך דפנות הנרתיק והידוק רקמת החיבור שמתחת לדופן (בין הנרתיק לרקטום ובין הנרתיק לשלפוחית השתן) במטרה לתקן את הצניחה הקיימת בדפנות הנרתיק. TVT הינו הליך ניתוחי בו מושתל סרט סינטטי מתחת לשופכה (צינורית השתן המפנה את השתן מהשלפוחית) במטרה לטפל בדליפת שתן במאמץ (כמו גם בשיעול, עיטוש, צחוק ומצבים נוספים הכרוכים בעליית הלחץ התוך בטני). מרכיב שחסר לי בתכנית הניתוח שרשמת הוא קיבוע כיפת הנרתיק או צוואר הרחם שמטרתו לשפר ולחזק את תוצאות התיקון הנרתיקי ע"י שיפור התמיכה במדור המרכזי של הנרתיק באמצעות קיבועו לאחת הרצועות היציבות באגן (לדוגמא הרצועות הקרויות Sacrospinous או Uterosacral). הסבר מפורט על ההליכים השונים ואיורים המסייעים להבנת הניתוח תוכלי למצוא באתר www.pelvicsurgery.co.il תחת הקטגוריות: 'תיקון (קולפורפיה) קדמי ו/או אחורי', 'קיבוע הרחם או כיפת הנרתיק' ו'ניתוחי מתלה (TVT)'. לגבי בעיית ריקון הצואה - הסיבה לכך שאין וודאות שהניתוח יפתור לחלוטין את הבעייה היא שיתכן שהקושי בהתרוקנות נובע מסיבות נוספות (קיימות מחלות או מצבים רפואיים שונים העלולים להתבטא בהפרעה בהתרוקנות) מלבד הליקוי האנטומי (צניחת המדור האחורי = רקטוצלה). הניתוח בהחלט צפוי לשפר את ההפרעה בריקון אשר נובעת מכליאה של הצואה בשק הנוצר כתוצאה מהצניחה ואשר בעטייה היא לא מצליחה למצוא את דרכה לפי הטבעת ואל מחוץ לגוף. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

16/02/2015 | 12:34 | מאת: דדון שנטל

אני מועמדת לניתוח ant post colporrhaphy tvt האים תוכל בבקשה לתת לי מידע על כך וכמה סמן החלמה תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן