תשובה פתלוגית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/07/2014 | 15:13 | מאת: א

ד"ר שלום אני בת 56 ונוטלת טומוקסיפן במשך שנתיים כאשר פעמיים היה לי עיבוי רציני של רירית הרחם דבר שהצריך היסטוסקופיה וגרידה ובנוסף גרידה בגלל דימום מסיבי לפני שבוע עשו לי הסטוסקופייה ולהלן תוצאות הביופסייה אודה לך באם תסביר לי מה הממצא ומהי דרך הפעולה בהתחשב בעובדה שאני לא יכולה לקחת הורמונים תוצאות הביופסיה polypoid fragments of endometrium showing foci of endometrial intraepithelial neoplasia (ein) no cervical mucosa present

18/07/2014 | 20:37 | מאת: א

ד"ר שלום ראיתי שענית לפונים אחרים שפנו אליך ודילגת על פנייתי אודה על התייחסות ובמידה ותאמר שעלי לעשות ניתוח עד כמה הניתוח דחוף והאם ניתן להמתין מספר חודשים

שלום לך, הממצא ההסטולוגי Endometrial intraepithelial neoplasia (ein) או בשמו המוכר יותר מקלסיפיקציה קודמת Atypical endometrial hyperplasia נחשב לממצא טרום ממאיר אשר הטיפול האולטימטיבי בו הינו כריתת רחם שלמה (ניתן לבצע גם בלפרוסקופיה ללא צורך בפתיחת בטן). לא כל שכן כשמדובר באשה בת 56, כאשר כל נושא הפריון והילודה כבר מאחוריה ואין מוטיבציה הגיונית לשימור הרחם. בהתאם לעברך הרפואי, מימדי הרחם, ניתוחים קודמים שאולי עברת וכו' ניתן לשקול את הגישה הניתוחית המיטבית (האם בפתיחת בטן או בלפרוסקופיה). איני רואה כל יתרון בהמתנה נוספת. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

19/07/2014 | 13:52 | מאת: א

בהמשך לתגובתך אודה לך באם תאיר את עיניי עד כמה דחוף לבצע את ניתוח כריתת הרחם מאחר ובאותה הזדמנות אני רוצה לטפל גם בנושא בריחת השתן ויש לפני כן לבצע מספר בדיקות כך שהניתוח לכריתה יכול להידחות לתקופה של חודשיים בערך האם פרק זמן זה יכול לסכן אותי? ושוב תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן