שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/07/2014 | 15:07 | מאת: מישהי

שלום, אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אך אשאל בכל זאת.. האם בדיקת שתן שנעשתה יום לאחר תום המחזור עלולה להכיל אריתרוציטים (66) וליקוציטים (500) רק אולי משאריות דם מהמחזור למרות שהאזור נוקה והשתן היה שתן שני של הבוקר?

17/07/2014 | 18:16 | מאת: מישהי

דרך אגב, לא נמצאו חיידקים רק ליקוציטים ואריטרוציטים

שלום לך, בסוף ווסת לא נדיר למצוא תאי דם אדומים (אריתרוציטים) בבדיקת שתן. לא כך היא לגבי תאים לבנים (לויקוציטים) אשר לא אמורים להיות קשורים לדימום נרתיקי. עם זאת, הבדיקה המדוייקת ביותר לנוכחות זיהום בדרכי השתן הינה תרבית שתן בה ניתן לזהות צמיחה של חיידקים. בברכה, www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן