ציטולוגיה של השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/07/2014 | 20:39 | מאת: נטלי

שלום, בת 25, בבדיקת ציטולוגיה של השתן בדגימה ראשונה ושניה התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells present.class 1 והאבחנה היא NORMAL CELLULAR MORPHOLOGY אך בדגימה השלישית התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells and leukocytes present.Class 2 והאבחנה היא ALTERATION OF CELLULAR MATERIAL ,INFLAMMATORY ברצוני לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את התסמינים של תכיפות ודחיפות לשתן וכאבים ורגישות בבטן תחתונה ומטה?

10/07/2014 | 10:42 | מאת: נטלי

אני רק רוצה להוסיף שבדיקות שתןותרביות תקינות.

10/07/2014 | 23:06 | מאת: נטלי

את הבדיקה הזו התחלתי לבצע יום אחרי בדיקת ציסטוסקופיה שבמהלכה השתמשו בג'ל הרדמה מקומי (עזרקאין).האם יש לבדיקת הציסטוסקופיה או לג'ל השפעה על תוצאת בדיקת הציטולוגיה של השתן והאם יכול להיות שמה שמצאו בדגימה השלישית נגרם מהציטוסקופיה? (כחמישה ימים לפני הציסטסוקופיה עשיתי בדיקת שתן ותרבית שיצאו תקינות)

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן