שלום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/07/2014 | 10:46 | מאת: נועה

שלום, אני בת 31, אחרי הריון אחד (ילדה בת 3), כעת אני בהריון שני בשבוע 27. יש לי צניחה בדרגה 2, שהתגלתה בתחילת ההריון, (הרגשתי את הגולה יוצאת אחרי צינון חריף-עם הרבה שיעולים וקינוחי אף, אחר כך הגולה חזרה פנימה) לאחרונה אני מרגישה שהצניחה מחמירה, הגולה ממש יוצאת מהנרתיק וגם מרגיש שהיא נפוחה יותר, לעיתים יותר ולעיתים פחות. זאת תחושה מאוד מציקה ומעיקה למרות שלא מלווה בכאב, וגם אין לי בעיה של בריחת שתן בינתיים.אני מתרגלת את שרירי רצפת האגן משבוע 14 בערך. אני חוששת מהלידה ומהחמרה במצב אחרי הלידה...האם יש דרך לשפר את המצב ולמנוע החמרה לאחר הלידה...? תודה רבה מראש, נועה.

08/07/2014 | 10:50 | מאת: נועה

שכחתי לשאול אם אצתרך לעבור לידה בניתוח קיסרי בגלל צניחה שכזאת? אם לא, האם הצניחה מפריעה למהלך הלידה? שוב, תודה מראש!

נועה שלום, אני שמח על פנייתך כיוון שהנושא של צניחה בגילאי הפריון ובמהלך/בין הריונות קרוב לליבי. בהחלט קיימים פתרונות אשר יכולים להקל על תסמיני הצניחה ולשפר את איכות החיים שלך כבר עתה במהלך ההריון, וכמובן שגם לאחר הלידה. מבחינת אופן הלידה - זו החלטה שצריכה לקחת בחשבון מספר גורמים כגון חומרת הצניחה כעת, הסטוריה רפואית שלך (לדוגמא מחלות כגון אסטמה הכרוכות בעלייה כרונית בלחץ התוך-בטני), עיסוקך (האם לדוגמא את עוסקת במקצוע או בתחביב הכרוך בפעילות פיזית מאומצת), תכניותיך לילודה בעתיד ועוד. את כמובן מוזמנת להערכה ולדיון באפשרויות השונות אם תרצי. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

08/07/2014 | 19:36 | מאת: נועה

תודה רבה על התשובה המהירה, זה לא מובן מאליו, אשמח להתייעץ איתך באופן פרטי, שוב תודה! נועה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן