בעיות ברצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/07/2014 | 10:13 | מאת: שני

שלום ד"ר. שמי שני ואני בת 29. כל חיי הייתי בחורה מאלה ונלחמתי במשקל. אינני יודעת אם זה קשור לנושא אבל רק רציתי לציין זאת. אני חושבת שכשהתחלתי להתעמל בהיותי סטונדטית בסביבות גיל 20 נתקלתי בבעיה. בשיעורי אירובי, יש תרגילים שכשאני מבצעת אותם מיד יש לי צורך לרוץ ולעשות פיפי, לפעמים באמת לא הספקתי לעשות לפני השיעור ולפעמים תוך הכדי השיעור. גם בחתונות אם אני רוקדת הרבה אני מרגישה צורך במתן שתן. כיום אני בת 29 אחרי 2 לידות, מתאמנת בסטודיו סי וסובלת. בשיעורי אימון מחזורי שכוללים 2 דקות אירובי 2 דקות חיטוב מאד קשה לי. אני הולכת לפחות פעם אחת בשיעור לשירותים אם לא פעמיים וכן נעזרת בתחבושת כדי שלא יברח לי הפיפי. ברצוני להוסיף שאני מתאמנת כבר 3 שנים, עובדת על רצפת אגן אבל לא מרגישה כל שינוי (התחזקה כמובן אחרי הלידה שאז הכל רפוי). אתמול התחלתי לחשוב על ניתוח. האם נראה לך שניתוח זה הפתרון? האם יש דרך אחרת לתיקון הבעיה? תודה רבה שני

שני שלום, על מנת לאבחן נחוץ ברור הכולל בדיקת שתן פשוטה (כללית ותרבית) והדמייה של דרכי השתן כגון אולטרהסאונד במטרה לשלול מום מבני או אבנים בדרכי השתן. סיבה נפוצה לתחושת הדחיפות היא תסמונת השלפוחית הרגיזה הנובעת מהתכווצויות בלתי רצוניות של השריר אשר בדופן השלפוחית (שריר ה'דטרוזור'). מומלץ כי תעברי ברור והערכה ע"י אורוגינקולוג. בהתאם לממצאי הברור ניתן להתאים טיפול אשר עשוי לכלול שינויים בדיאטה, שינויים בהרגלי מתן השתן ואף טיפול תרופתי. ניתוח הוא לאו דוקא הטיפול המתאים בבעייתך. בברכה דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן