קרע דרגה 3B

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/06/2014 | 15:53 | מאת: מיקי

שלום רב. לפני כשלושה חודשים ילדתי, בזמן לידה היה קרע דרגה 3B. בוצע תיקון כנוהל. כיום אני מטופלת בפיזיו רצפת אגן וגם בבית מבצעת תרגילים, יש שיפור קל אך לא מספיק כדי שלא יהיו בריחת גזים. שאלה: 1. במידה אני לא עוברת את הבדיקה של פרוקטולוגיה שהם בדיקות TRUS ומנומטריה אנורקטלית האם לא אוכל ללידת רגיל? ולמה? 2. במדיה ואבצע את הבדיקה והתשובה יהיה לא טובה בפעם הראשונה, ואחזור על הבדיקה בפעם הבאה האם כן טובה יהיה פתח לדיון ללידה רגילה? 3. האם למניעת הברחת גזים יש עוד תרגילים שנין לבצע מלבד לקבץ על מנת להשתפר? 4. מתי עלי לראות שיפור לאחר כל התרגילים? 5. מה גודל הסיכון בלידה הבאה שיהיה קרע מחדש? תודה רבה על התשובה.

מיקי שלום, ההחלטה האם לאפשר לידה נרתיקית לאחר קרע בסוגר פי הטבעת מבוססת על הערכת המצב הקליני (את מתלוננת על בריחת גזים - רמת לכך שתפקוד הסוגר לוקה בחסר), שלמותו המבנית (כפי שניתן להתרשם באולטרהסאונד אנדו-אנאלי TRUS) ואופן תפקודו (כפי שניתן להדגים בבדיקת הלחצים שמייצר השריר, הקרוייה מנומטריה). קרע בדרגה 3B משמעותו שלמעלה ממחצית מעובי הסוגר החיצוני נפגעה. זו פגיעה מתקדמת שבהחלט עלולות להיות לה השלכות עתידיות אפילו אם תוקנה כראוי (על סמך עבודות מחקר). במידה שהתפקוד היה תקין לחלוטין ללא תסמיני אי שליטה ובדיקות העזר היו מצביעות על סוגר תקין הן מבחינה מבנית והן תפקודית היה מקום לשקול את האפשרות ללידה נרתיקית נוספת תוך ידיעה שהסיכון להישנות קרע בסוגר גבוה במעט יותר מסיכון הרקע באוכלוסיה הכללית שלא חוותה נזק קודם. בכל מצב אחר קיים חשש מהחמרת התסמינים בעוד זמן (שנים) כאשר כח השרירים ממילא פחות חזק ואי נקיטת צואה הינו מצב בעל השלכות קשות על איכות החיים. מכאן ההמלצה למזער כל הניתן אפשרויות לנזק עתידי לרבות ללדת בניתוח קיסרי. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

27/06/2014 | 16:40 | מאת: מיקי

ד"ר פיינר תודה רבה על התשובה. כמה ניתוחים קיסריים הרפואה מאפשרת לעבור? (תכננתי משפחה בת 4 ילדים) שוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן