צמיחה מעורבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/06/2014 | 18:46 | מאת: יעל

שלום,דר,ותודה על תשובתך המהירה. בכל בדיקות התרבית האחרונות שעשיתי היתה צמיחה מעורבת. איך אפשר לדעת אם זו אמנם דלקת בנרתיק ולא בשתן? והאם להמשיך בmacrodantin? לתשובתך אודה.

שלום יעל, הדרך הבטוחה לקבל תרבית שתן ללא השפעה של חיידקים מהנרתיק היא באמצעות קטטריזציה חד פעמית. לאחר חיטוי הנרתיק, האחות מכניסה צינורית דרך פתח השופכה ונוטלת דגימת שתן ישר מתוך השלפוחית. פעולה זו מעט לא נעימה אבל לא אמורה לכאוב ומאפשרת לקבל תוצאה אמינה של תרבית השתן. לגבי הטיפול האנטיביוטי - תלוי במצב הקליני. תסמינים כגון צריבה ותכיפות במתן השתן, שכיחות הדלקות בעבר וכו'. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן