ציסטה בנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/06/2014 | 11:40 | מאת: רוני

ד"ר פיינר שלום, פניתי אלייך לפני מס' שבועות לגבי ציסטה בנרתיק הקרובה מאוד לשופכה בשאלה האם גניקולוג המתמחה באורוגניקולוגיה יוכל לענות האם הממצא קשור לשופכה או לא. בהמלצתך אכן פניתי לאורוגניקולוגית, לטענתה כמעט ב-100 אחוז יש מעורבות של השופכה כיוון שהציסטה ממש קרובה לפתח האורטרה, נשלחתי לציסטוסקופיה והמלצה להסרת הממצא בניתוח בהרדמה. שאלתי היא: אם מאכן מדובר במעורבות של השופכה מי אמור לנתח? האם מדובר באשפוז ליום אחד או כמה ימים בבית חולים? תודה רבה!

רוני שלום, בין אם הממצא קשור לשופכה ובין אם לא הניתוח להסרתו יכול להתבצע ע"י אורוגינקולוג או ע"י אורולוג. עפ"ר אשפוז ליום אחד מספק אך הדבר תלוי בין היתר בנוהלי המחלקה בה את מבצעת את הניתוח. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן