התרוקנות שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/06/2014 | 01:28 | מאת: לילי

שלום, רציתי לדעת האם שלפוחית אטונית היא שלפוחית שלא מתכווצת כלל או מתכווצת אך לא לחלוטין?מה הבדל בינה לבין שלפוחית היפוטונית?ומה הטיפול לשלפוחית אטונית? תודה מראש

לילי שלום, אטוניה = העדר התכווצות. היפוטוניה = התכווצות מחולשת. הטיפול בשלפוחית אטונית הינו בראש ובראשונה צנטור עצמי לסרוגין במטרה להימנע משאריות שתן גדולות. לעיתים ניתן להשיג שיפור ע"י טיפול בנוירומודולציה תלוי במידת תפקוד השריר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן