בעיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/06/2014 | 16:59 | מאת: אם מודאגת

ד"ר פיינר שלום, בתי בת ה-22 סובלת כבר כמה חודשים מתכיפות עזה למתן שתן במשך היום וכאבים בבטן תחתונה ואזור השלפוחית. בבדיקת אורודינמיקה ו-EMG אליה נשלחה אובחנה פגיעה מוטורית משמעותית בשריר הדטרוזור (לפי מה שהבנתי הבעיה עצבית).בבדיקה זו שארית השתן הייתה 50 סמ"ק אך בבדיקות שאריות שתן אחרות היו 150,40,ואף 180.בתי מתלוננת כל הזמן על תחושת שלפוחית מלאה וכאבים שלא מאפשרים לה לתפקד כלל.זרם השתן חלש, נקטע,ממשיך מעט ושוב נקטע וכך הלאה. MRI עמ"ש צווארי וגבי תקין.אין רקע של מחלות נוירולוגיות במשפחה. האם הבעיה יכולה להיות בהמשך דרכו של העצב שנבדק בMRI (כלומר, לא רק בגב) האם יש טיפול לכך?טיפול לכאבים וחוסר הנוחות הניכרת?

שלום, קיימים מצבים בהם מופיעה תכיפות במתן השתן והפרעה בהתרוקנות עקב פגיעה עצבית אך חשוב להבין מה סוג הפגיעה ועל איזה רקע באשה בת 22 שהינה סה"כ בריאה. לעיתים יש להשלים ברור נוירולוגי לרבות MRI של המוח (ציינת רק MRI עמ"ש צווארי וגבי). בהחלט ניתן להציע מספר דרכי טיפול על מנת להקל על אי הנוחות, התכיפות והכאב כגון טיפול תרופתי מקבוצת התרופות האנטי-כולינרגיות ויתכן שיש מקום לשקול טיפול הקרוי נוירומודולציה. חשוב לראות את תוצאות בדיקת האורודינמיקה וה-EMG כדי להבין מה בדיוק קורה מבחינת תפקוד הדטרוזור בעת מילוי השלפוחית ובעת התרוקנות ולהתאים טיפול מיטבי. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן