שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/06/2014 | 20:54 | מאת: סובלת

שלום ד"ר פיינר, לאחרונה יש לי לחץ קבוע בשלפוחית השתן (זה מרגיש כאילו השלפוחית ממש מלאה עד מרגש של קצת כואב-רגיש)שמתגבר מאוד בזמן שאני הולכת, צוחקת, משתעלת,קופצת ואפילו שאני שוכבת על הבטן או נוסעת באוטו על באמפר. (עשיתי תרבית שתן שיצאה תקינה) מהי לדעתך הבעיה?שכחתי לציין שאני בת 26 ללא הריונות.

שלום לך, תלונות 'איריטטיביות' כפי שאת מתארת בנוכחות תרבית שתן עקרה יכולות בין היתר לרמז על מצב הקרוי Interstitial cystitis שהינו מעין דלקת לא זיהומית המתבטאת בגרוי יתר של דופן השלפוחית ע"י המרכיבים הפעילים שבנוזל השתן. האבחנה נעשית ע"י ציסטוסקופיה והטיפול מותאם לממצאים, החל משינויים בדיאטה, דרך טיפול תרופתי ולעיתים אף הזלפת תרופה לתוך השלפוחית או הזרקת בוטוקס לדופן שלפוחית השתן דרך מכשיר הקרוי ציסטוסקופ במצבים היותר עקשים. בשלב ראשון מומלץ להיבדק ע"י אורוגינקולוג על מנת לבצע הערכה מלאה ולאבחן האם מדובר בבעייה הזו או במצב אחר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן