ציסטה בנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/06/2014 | 12:36 | מאת: רוני

שלום, אני בת 39 (לאחר 2 ניתוחים קיסריים) לפני כמה ימים הרגשתי גוש באזור הנרתיק. פניתי לגניקולוג שאבחן ציסטה שומנית הצמודה לשופכה. הופנתי גם לאורולוג לוודא כי הציסטה לא קשורה לשופכה לפני הסרתה. שאלתי היא האם רופא המתמחה באורוגניקולוגיה יוכל לתת לי תשובה או רק אורולוג? תודה

רוני שלום, השאלה העיקרית הינה האם הממצא המדובר נפרד מהשופכה או שלמעשה הינו סעיף (דיברטיקולה) שופכתי הקשור לשופכה. לסעיף שופכתי תסמינים אופייניים הכוללים טפטוף לאחר תום השתנה, דלקות שתן חוזרות עקב הזדהמות שארית שתן הכלואה בתוך הממצא ולעיתים אף הפרשה דלקתית מפי השופכה. גם בבדיקה גופנית קיימים סימנים אופייניים שהרופא יכול לזהותם. לעיתים ובהתאם לשיקול דעתו של הרופא מפנים לבדיקות עזר כגון אולטרהסאונד תלת מימדי אשר יכול לזהות את שלמות הדופן שבין השופכה לממצא או MRI (אם יש ספק). לשאלתך, רופא שהינו מומחה באורוגינקולוגיה יכול לזהות ולטפל בשני המצבים (הן ציסטה נרתיקית והן סעיף שופכתי). בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

08/06/2014 | 10:48 | מאת: רוני

ד"ר פיינר, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. בעקרון אני לא סובלת מהתסמינים שתיארתי לגבי ציסטה בשופכה למעט מעט לחץ ותחושת שריפה קלה בזמו השתנה. מקווה מאוד שאין מעורבות של השופכה. שוב תודה רבה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן