ריצה לנשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/05/2014 | 09:25 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 52 ,עברתי 3 ניתוחים קיסריים, לאחרונה התחלתי לרוץ.רצה בהדרגה ,אני רוצה לרוץ עד 10 ק"מ. האם הריצה עלולה לגרום לי נזק לקירות האגן כמו (לצניחת רחם וכדו') , תודה

ענת שלום, ריצה אינה מהווה סיכון מבחינת שלמות רצפת האגן והופעת תסמינים כגון צניחת רחם. זאת לעומת הרמת משקולות לדוגמא שבהחלט גורמת לעלייה בלחץ התוך-בטני ועלולה להביא לנזק לרצפת האגן בטווח הארוך. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן