דימום בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/05/2014 | 10:10 | מאת: דלית

שלום ד"ר פיינר לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לכריתת רחם וקיבוע של כיפת הנרתיק+קיבוע נרתיק קדמי ואחורי. היום לאחר לחיצה חזקה לצורך התרוקנות, התחיל דימום ( שלא היה לי קודם) שנמשך כבר למעלה משעתיים וכן כאב/לחץ עמום בשיפולי הבטן. האם יש משהו שאני צריכה לעשות במיידי או לעקוב אחריו? ומה לעשות אם המצב לא ישתפר בשעות הקרובות? לעצתך אודה בברכה דלית

דלית שלום, בטווח של עשרה ימים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן יתכן עדיין דימום קל גם לאחר שלא היה דימום במשך כמה ימים. לא מן הנמנע שבלחץ שהפעלת נגרמה מתיחה של הרירית (העור הפנימי) בנרתיק כנגד התפרים שעדיין נמצאים במקומם ועקב כך מעין פתיחה של פצע שהיה בשלבי החלמה. ראשית אל דאגה. התפרים לא ייקרעו מלחץ בשרותים. כמובן שמומלץ להימנע מהפעלת לחץ חזק אך מרבית הסיכויים שהדימום יעצור תוך זמן לא רב. במידה שנמשך מעבר ליממה הקרובה או שהכאב שתיארת מחמיר במידה ניכרת הגיוני לגשת לבדיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן