פורום כלי דם ורידים

הפורום יעסוק בבעיות של מחלות כלי דם - עורקים, ורידים ובכלי-לימפה (מלבד כלי דם בתוך המוח והעורקים הכליליים) - תסמינים, אבחון וטיפול.
3240 הודעות
3176 תשובות מומחה

מנהל פורום כלי דם ורידים

בבדיקת דופלר נמצא כי "נראה תוכן לאורך כל הוריד" ובסכום dvt. קיבלתי זריקת. קלקסן התחלתי טיפול עם אלקויס 10מג פעמיים ביום. כאשר אני עומד, לאחר כדקה מתחילים כאבים חזקים בשוק. שאלתי האם לקחת משכך כאבים ולהמשיך ללכת או להמנעה מהליכה בשלב זה בשל החשש לתסחיף ריאתי?

שלום, אני בן 75. להלן הפענוח: בשתי הרגליים: בסגמנט פמרו פופליטאלי זרימה ספונטנית על פי תנודתיות הנשימה, זרימה מוגברת בלחץ דיסטלי. תמט תקין בלחץ מקומי. אין עדות ל-DVT. בווריד בספנה הקטנה משמאל הודגמה פקקת עם קלציפיקציות מסיביות, כמו כן הרקמות הרכות התת עוריות בשוק האחורי עם הסננה ניכרת. לסיכום: תרומבופלביטיס משמאל.

15/04/2024 | 11:47 | מאת: צבי

שלום ברקע אני סובל מריפלוקס קשה וחוסר תנועתיות של הוושט ,וביחד עם זה יש לי תופעות שאחרי ישיבה כפות הרגליים והאצבעות נהיים אדומים ואפילו סגולים ושורפים ,ובשכיבה במשך הלילה הצבע ברובו חוזר לצבע הרגיל ובנוסף אני נוטל טמסולין וכשניסיתי להפסיק הייתה החמרה בתופעות של הבחילות והסחרחורות שמהם אני סובל מהריפלוקס, וניסיתי מספר פעמים והתופעה חזרה על עצמה ,וגם אני נוטה ללחץ דם נמוך ובמוח הדימות הראה ירידה בגלל כלי הדם הקטנים והשאלה היא האם ייתכן שאני סובל בגלל שאין זרימה טובה באיברים שגורם לירידה בתפקוד שלהם והאם יש טעם להתייעץ עם מומחה לכלי דם תודה צבי

14/04/2024 | 04:51 | מאת: מרקנ7

שלום, בעקבות מלנומה לפני כשנתיים בשוק הרגל וניתוח הרחבה הופיעו לפני מספר חודשים ורידים בולטים מאד באזור הניתוח. אני משתמש מספר חודשים בגרב אלסטית לוחצת מאד בשל הוצאת בלוטות הלימפה במפסעה. האם הדבר הגיוני? האם השימוש יכל לגרום לשטפי דם ונפיחות בורידים. בניתוח נקצרו כלי הדם . בתודה

לאחר כריתה של מלנומה ובלטות לימפה עלולה להופיע נ]יחות ברגל שקשורה להפרעה בניקוז הלימפטי. לכן שמוש בגרב אלסטית הוא הגיוני. ממליצה לפנות לעיסוי לימפטי לשם טיפול בנפיחות והמלצה על חבישות

11/04/2024 | 12:04 | מאת: רוני

אמי בת 80 עם נפיחות ברגל שמאל ויש לה ורידים בולטים באזור הקרסול. לפני כחודש החלה אצלה נפיחות ברגל שמאל באזור הקרסול וכף רגל ועברה בדיקת דופלקס ברגל שמאל שתוצאותיה היו אין עדות ל dvt או אי ספיקת מסתמים בורידים עמוקים. אי ספיקה בדליות בענפי ה gsv בשוק,אי ספיקה בספנה הגדולה בירך. אין עדות לטרומבופלביטיס שטחי. יש לציין שלאמי יש כאבים בברך ברגל שמאל והיא מועמדת להחלפת ברך. מאז שהתחילה לישון כשהרגל מורמת,הנפיחות ירדה משמעותית אך בקרסול יש עוד נפיחות. בנוסף נתבקשה ללבוש גרב אלסטית בחוזק 2. האם היא צריכה לבקר אצל רופא כלי דם והאם תוצאות הבדיקה נורמליות?

אתה מעלה 2 בעיות הקשורות לאותה רגל האחת אוסטאוארטרוזיס בברך בעטיה עליה לעבור החלפת ברך והשניה אי ספיקה של הורידים השטחיים באות הרגל בעיקר מתחת לברך. הנפיחות בקרסול יכולה להיות תוצאה של אי ספיקה ורידית ולכן הומלץ לה על שמוש בגרב אלסטית . במקרה של דליות גדולות בורידים הקרובות לברך ממליצים על טיפול באי ספיקה ורידית ולאחר מכן החלפת הברך אני ממליצה על מפגש עם כירורג כלי דם לפני ניתוח הברך.

29/03/2024 | 11:59 | מאת: רחל

שבוע 10 בהריון קמה מדי פעם עם ידים רדומות הגיוני שקשור להריון? (נוטלת בונג'סטה נגד בחילות)

הרדמות של הידיים קשורה לעיתים לתנוחה בזמן השינה. יכולה להיות קשורה להפרעה בעמוד השדרה הצווארי . לא ברור הקשר להריון . בד"כ לא מצריך טיפול או ברור כלשהו .

21/03/2024 | 13:21 | מאת: כתם צהוב נראה כמו שטף דם

יש לי על הרגל כתם צהוב נראה כמו שטף דם עשיתי בדיקת eng שמחדירים מחט שריר אז חשבתי שזה בגלל זה. רק שעברו איזה חודשיים מאז ועדיין יש את השטף אני לא בטוח אם זה עוד מאז ,או ממכה שקיבלתי בזמן האחרון (אימונים כדורגל) צריך לפנות לרופא?

יתכן ומדבר בשטף דם ישן . במידה ולא יעלם עלייך לפנות לרופא עור

20/03/2024 | 17:06 | מאת: רות

בבדיקת אי ספיקהורידי רגליים התוצאה אין עדות ל dvt או אי פיקת מסתמים בורידים העמוקים של הרגליים מערכת ורידים שטחיים בשני הרגליים אי ספיקת ספנה ארוכה ענף ספנה ארוכה בשוק מה זה אומר אני צריכה לפנות לכירוגית כלי דם

יש לה אי ספיקה של מערכת הורידים השטחית ברגליים . יש לפנות לכירורג כלי דם במידה ואת רוצה לטפל בבעי הורידים כאשר הטיפול נע בין שמוש בגרביים אלסטיות ועד להזרקות או ניתוחים ממליצה לפנות ליעוץ כירורג כלי דם העוסק בורידים

11/03/2024 | 15:52 | מאת: חרד למצבי

היי רציתי לדעת מה יכול להיות הסיבה להרגשה של דופק בוורידים בחלק הפנימי של המרפק בידיים מרגיש את הדופק רק כשאני שם את היד על החלק הפנימי של המרפק ורואה אותו קופץ בן 23 בריא בדרכ

11/03/2024 | 15:58 | מאת: חרד למצבי

שכחתי לציין שיש לי חרדה וסטרס גבוהים כבר שלושה חודשיים אם יכול להיות קשר כל הבדיקות שביצעתי יצאו תקינות אולטרסואנד לב ובטן עליונה בדיקת מאמץ רנטגן חזה ובדיקות דם כלליות כולל TSH שיצאו תקינים

באיזור הזה יש עורק שמספק דם ליד מרגישים אותו וזה תקין

07/03/2024 | 17:47 | מאת: שימי148

שלום ותודה מראש על המענה! מדובר באשה בת 65 . לפני כחודש וחצי נתגלה תסחיף ריאתי דו"צ, בעקבות סיטי אנגיו, בעקבות תלונות על קוצר נשימה ודופק מהיר. לאחר טיפול של אליקויס 10 מ"ג פעמיים ביום, מטופלת כעת באליקויס 5 מ"ג פעמיים ביום. בדיקות דם לקרישה תקינות. בדיקת אולטרהסאונד ורידי הגפה ללא פקקת, אך עם הפרעה בשטחי. היום עשתה בדיקת אקו דופלר והנה התוצאות לרשותך. כמובן שיש לנו קרדיאולוג מטפל ועד שנגיע אליו, אשמח לפענוח של הבדיקה המצ"ב. חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך - % 60. חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים. אאורטה: שורש הוותין והוותין העולה אינם מורחבים. עליה שמאלית: עליה שמאלית אינה מוגדלת.. עליה ימנית: עליה ימנית אינה מורחבת. מסתם מיטרלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם עם עקומות זרימה תקינות על פניו. דלף מזערי. מסתם אאורטלי: תקין. מסתם טריקוספידלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם. דלף טריקוספידלי מזערי. מפל הלחצים המירבי על פניו 21 ממ"כ , ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של ממ"כ. מסתם פולמונלי: תקין. Great Vessels: IVC: תמט נשימתי חלקי. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי.

בדיקת אקו לב אינה קשורה לפורום כלי דם העוסק בניתוחים וטיפולים בכלי הדם .

05/03/2024 | 13:09 | מאת: איילי

תזכורת: אני עם PVD בעורקי הדם בשני השוקיים. 1. ברשותי מכשיר "רטט" מן הסוג שעומדים עליו ושמרעיד את שרירי השוקיים והירכיים, אז האם זה יעיל לזרימת הדם בשוקיים, ובנוסף להליכה היומית כמובן? 2. קראתי שזרימת דם בשוקיים משתפרת בשכיבה, אז האם רצוי לשכב מפעם לפעם במשך היום, ומבלי להזניח את ההליכה היומית כמובן? בתודה וברכה, אייל.

כדי לשפר את זרימת הדם ברגליים יש לבצע הליכה של חצי שעה ביום (עם עצירות במידה ויש כאב בזמן הליכה) . כמו כן יש מכשיר שמוכר שמסייע לזרימת דם לרגליים ART ASSIST משווק בארצות הברית

03/03/2024 | 09:22 | מאת: זינה

שלום האם תרופה צרבונין (Cerebonin) משפרת מחזור הדם במוח אצל מבוגרים? האם יש תרופות שיעילות יותר טוב מCerebonin?

פורום זה עוסק בניתוחי כלי דם . ולא בתרופות

27/02/2024 | 21:42 | מאת: אריק5

אני סובל מאי ספיקת לב דרגה 4. סבלתי מבצקת ברגליים שהתגברתי עליה באמצעות ״פוסיד״ עכשיו כפות הרגליים סגולות. מה יכולה להיות הסיבה והאם עלי לפנות לרופא כלי דם.

הסיבה בד"כ לצבע סגול ברגליים היא שילוב של בצקת ישיבה מרובה וחוסר תנועה של הרגליים הגורמת לגודש ורידי. מומלץ להרים רגליים בישיבה

שלום רב, בן 53. אני כארבעה חודשים לאחר השתלת תומכן/סטנט מצופה תרופה בעורק הכלייה עקב היצירות ועליית ל.ד. לצערי, ל.ד לא יירד וחזר לעלות לאחר הפרוצדורה, ולכן ממשיך ליטול דופלקס. בנוסף, נוטל אספירין ופלביקס למשך שנה, ומאד חושש מדימומים במערכת העיכול/מוח. בדיעבד, חרף ההיצירות הקשה, ייתכן והייתי מוותר על הפרוצדורה שכן ל.ד שלי הינ מאוזן תרופתית, ועכשיו יצא שכרי בהפסדי שאני תלוי בכדורים נוכדי קרישה לשארית חיי, עם סיכון עולה לדימומים ככל שחולף הזמן. כמדומני, תומכן בעורק כלייה צר יותר מעורק כלילי, ובכל זאת, מנסיונך: 1. מה הסיכוי לסתימה/היצרות של תומכן בגלל טרומבוס אם לא נוטלים נוגדי קרישה לעומת אם כן נוטלים? 2. האם לאחר שנה הסיכון בהפסקת אספירין בהדרגה, יום כן יום לא, בהכרח יכול להביא ריבאונד של היווצרות קרישי דם מסכני חיים? 3. במנותק מעלות התרופה, מי מהתרופות אספירין או פלביקס עם פחות סכנת דימומים ככל שחולפות השנים? תודה

טיפול בתומכן בעורק הכיליה הוא טיפול מקבול לחולים הסובלים מלחץ דם גבוה בשילוב של הצרות בעורק הכיליה . טיפול בתומכן דורש מתן נוגדי איגור בד,כ טיפול ב2 תרופות לתקופה של מספר חודשים ולאחר מכן אספירין או פלביקס. אספירין בלבד הוא טיפול מקובל וכרוך בסיכונים מועטים .

22/02/2024 | 06:52 | מאת: מור

עשיתי לפני שלושה ימים טיפול ראשון של הזרקות קצף. אני אמורה לראות תוצאות בטיפול הראשון ? כמה זריקות עושים בדר"כ בטיפול הראשון ? הרופא שלי עשה זריקה 1 ואחרים עושים 3-5 הרופט שלי אמר לעשות טיפול שני אחרי שבוע ואחרים אחרי חודש .הרופא שלי אמר לשים גרב ל 25 שע ואחרים לשבוע . מה אצלו זה שלו ? זה הגיוני ? ומתי רואים תוצאות של הוריד הגדול ? תודה .

הזרקות קצף זו שיטה מקובלת לטיפול בורידים באי ספיקה , לא מאוד גדולים. לאחר ההזרקה מקובל לטפל בגרב אלסטית לתקופה, כמו כן טיפול 1 בד"כ לא מספק בתלות בגודל ובאורך של הוריד בו רוצים לטפל. אין פרוטוקול אחיד למספר הטיפולים או למספר הימים בהם צריך לשים גרב אלסטית . בחרת רופא מסויים אז רצוי להאמין במעשיו.

20/02/2024 | 22:05 | מאת: שרי

נערה בת 13 שמידי כמה ימים מרגישה שחלק מאצבעות הרגליים נרדמות, על אף שהיא בתנוחה שמאפשקת גישה, האצבעות הופכות לבנות. הדם מתחיל לזרום רק כאשר היא מעסה את האצבעות.

יתכן ומדובר בתופעת רנו . האם מופיע גם בידיים? האם עובר כאשר גורבים גרביים או בחדר מחומם ? ממלציה לפנות לבדיקת פלתיסמוגרפיה של אצבעות הידיים עם בדיקת תיגר בקור לאבחון תסמונת רנו

אני בן 72, בגיל 40 עברתי התקף לב בהמשך עשיתי ניתוח מעקפים. מה אומר הפענוח: צד ימין: Veiocity/EDV Peak Systolic Cm/Sec: CCA -70 ECA - 108 ICA BIF - 133 ICA - PROX - 148 ICA DISTAL - 86 VERTEBRAL - 75 עורק משותף: נמצאו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במצואו העורק הגורמים להצרות של כ- 40-60%. עורק חוליות: כיוון וזרימה תקינים. צד שמאל: Veiocity/EDV Peak Systolic Cm/Sec: CCA - 99 ECA - 123 ICA BIF- 125 ICA - PROX - 148 ICA DISTAL - 136 VERTEBRAL - 72 עורק משותף: נראו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% - נראה פיתול דיסטאלי ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. סיכום: הצרות קלה ב-RICA.

הבדיקה מעידה על טרשת עורקים במידה מתונה . כאשר בעורק המוביל דם למוח יש הצרות קלה . יש לבצע דופלקס עורקי צוואר כל שנה כמו כן רצוי טיפול באספירין וסטטינים. אין צורך בשלב זה בהתערבות ניתוחית כלשהי

16/02/2024 | 17:27 | מאת: יורם

סצד ימין מצוין כי עורק חיצוני ללא הפרעה לזרימת דם עורק בין חוליתי חשד לחסימה אבקש לדעת מה צריך לעשות או לטפל ולמי לפנות

אין בידי את התשובה אבל עורק חוליות חסום יכול להיות ממצא אקראי ללא חשיבות רפואית הכל תלוי בסימפטומים בעטים הופנת לבדיקה.

16/02/2024 | 17:25 | מאת: מיכל

, ביתי בת ה20 הופנתה לmra/v בשל אי ספיקת ורידים לצורך הדגמה של הגפה. בדופלקס אי ספיקה ורידית קשה בספנה הגדולה וכן אי ספיקה ורידית בדליות וגם בפרפואנט בשוק. הבנתי שהבדיקה מתבצעת עם חומר ניגוד. האם יש סכנה בחומר ניגוד בגלל האי ספיקה? קריאטנין תקין. תודה

בדיקות כלי דם כמו MRI או CT דורשות הזרקה של חומר ניגוד החומר בעקרון נסבל , מסוכן למי שאלרגי או שיש לו אי ספיקת כליות משמעותית

12/02/2024 | 09:06 | מאת: לירי בת 32

שלום דוקטור הרגשתי לא טוב היו כאבים במותן ימין עם פריחה וכאב אקוטי הגעתי למיון, במיון נצפה טחול עם גרנולומות מסויידות , נשלחתי למעקב ראומטולוג לבדוק שהכל בסדר , בתוצאות בדיקות דם הרופא אמר שהכל תקין למעט mpo שזה נוגדן לא ספציפי ואין לו אינדיקציה לכן החזיר בייעוץ לרופאה שלי בקשה לקליניקה המתמחה בנוגדנים אלו . מה אני צריכה לעשות מכאן למי לפנות?

שאלה זו יש להפנות לפורום המטולוגי

היי, לפני כ 11 שנים ב 2013 שמו לי מטריה הווריד נבוב מעל וריד הכליות כי מיקום הקריש היה בווריד השחלה עם יציאה ל ivc , ביצעתי בזמנו בדיקה לקרישיות שמצאה שאני נשאית של המופיליה , לא חולה בזה כמובן . עם עצת המטולוג אמר שאין צורך לקחת גם מדללים. כמובן שהיה נסיון להוציא את המטריה אך היא הצמדה לדפנות ואי אפשר היה להוציא . . שאלתי היא כזו מה הסיכוי שהמטריה תזוז מהמקום אחרי הרבה שנים ? אני בחורה בכושר ולאחרונה חווה חולשה עם פעימות מוקדמות , תוהה אם יש קשר . אין לי נפיחות ברגליים ולא כבדות . כמובן בענייני הלב הלכתי לא.ק.ג. אקו מאמץ והולטר טרם יש תשובות . אני די בסרטים וסטרס מה שמגביר את החולשה והפעימות. בלוטת תריס תקין , מחסני ברזל גם תקין תוהה אולי הורמונלי

לא ברורה השאלה אכן לא תמיד ניתן להוציא מטרייה במIVC לעיתים אנו נדרשים להוציא את המטרייה בעיקר כשנוצרים סיבוכים כמו יציאה של המטרייה מחוץ לוריד . אני לא חושבת שיש קשר לפעימות מוקדמות עדיף לסיים את הברורו הלבבי. להדמייה של המטריה בIVC יש לבצע CTV .

תודה על תגובתך ,האם אולטראסאונד כליות דופלר כליות אליו נשלחתי יראה גם את מצב המטריה ? הונחה מעל וריד הכליות

09/02/2024 | 21:37 | מאת: לילך

בבדיקת mri ו-mra נמצא jugular bulb divrrticulum ענק. מלווה בסחרחורות, טינטון ולחץ באוזניים. האם מדובר בעצם במפרצת?

מפרצת זה מונח שמשמש בעיקר לתיאור של עורק מורחב אולם יש גם תופעה של וריד מאוד מורחב וזה עלול לגרום להפרעה גם כן. יש המשתמשים במונח מפרצת גם לוריד ויש על כך ספרות מקצועית . בכל מקרה זה מקרה מורכב וצריך להוועץ בכירורג כלי דם

06/02/2024 | 20:12 | מאת: נטע

אני בת 32 בשנים האחרונות מופיעים לי כמו נימים סגולים בצורת עכביש על מקומות רבים ברגליים בעיקר בירכיים והולכים ומתרבים. האם זה מעיד על בעיה מעבר לבעיה אסטטית?מעבר לכך אין לי ורידים בולטים וכו

הופעה של נימי דם על פני הגפיים היא גם הורמונלית ולא תמיד מצביעה על בעייה בורידים. בעקרון זו לא מחלה אלא תופעה שניתן לטפל בה באמצעות הזרקות או לייזר במידה ומהווה הפרעה אסתטית

05/02/2024 | 17:41 | מאת: אורי

אני בן 39 סובל כבר שנה וחצי מזרמים כמו תחושת זרימת דם בכפות הרגליים לא נמצאה לכך כל סיבה נוירולוגית, האם זה יכול לנבוע מבעיה בזרימת הדם/ או כלי דם? מלבד הזרמים אין כל תסמינים נוספים.

בעקרון זרמים ברגליים אינם סימן לבעייה בכלי הדם

היי ד"ר. מטופל שנים בתרופות נוגדי חרדה ודכאון. סובל מתחושת קור בכפות הרגליים משני הצדדים מזה כחודש . ללא הגבלה בהליכה או בפעילות . ביצע דופלקס ורידי רגליים - תקין בבדיקת כירורג כלי דם מומה: רגליים חמות וחיוניות ללא פצעים או כיבים דפקים תקינים בכל התחנות ללא בצקות או שינויים ונוסטטיים לסיכום - ללא עדות למקור וסקולרי לתלונות הנ"ל. למרות זאת התופעה נמשכת על אף גריבת 2 זוגות של גרביים תרמיות ובדיקות דם עליהם חזרתי פעמיים יצאו תקינות. יש טעם להתעקש על בדיקות דופלר עורקי לרגליים?

הבעיה נשמעת כמו נוירופתיה כלומר בעיה בעצבים התחושתיים . יש מספר סיבות שהעיקריות הן חוסר ויטמיןנ12 ותת פעילות בלוטת התריס יש גם מחלות הגורמות לכך כמו סוכרת . במידה ולא מוצאים את הסיבה יש להוועץ בנוירולוג

29/01/2024 | 12:21 | מאת: שי

שלום אם בדיקת DIMER עלתה בגלל מחלת חום והמחלה חלפה כמה ימים אחרי זה אפשר לבדוק שוב ולוודא שה DIMER גם ירד? אפשר לתאם בדיקת דם 3 ימים אחרי תום החום ואז זה גם אמור לרדת? תודה רבה

שאלה זו יש להפנות לפורום המטולוגי

29/01/2024 | 00:46 | מאת: גילי

שלום רב, לאחרונה בעקבות סיפור של קור בכפות רגלים גם כשחם בחוץ וכאבים בעת הליכה , עמידה ממושכת בכף הרגל עשו לי בדיקה והתברר שהדופק לא נימוש בכף רגל שמאל ... מלבד זה הכף רגל מאוד בריאה . מחלות רקע: אובחנתי עם טרשת נפוצה מתקדמת ראשונית לפני שנה וחצי ובנוסף יש לי שני פריצות דיסק וקרע בL5-S1 יש לי ניתוח בעמוד שדרה. לציין שהרגל שנפגעה מהפריצת דיסק זה רגל שמאל .. שאלה: האם יתכן שהחוסר דופק בכף רגל היא כתוצאה מהפגיעה בגב? יש לי גם סכרת מאוזנת מאוד סוג 2. אין לי נוירופתיה סכרתית עשיתי בדיקה והכל תקין .. תודה רבה

חוסר דופק לא קשור לעמוד השדרה. ממליצה לבצע בדיקת לחצים לשתי הרגליים לבדיקת זרימת הדם לרגליים

שלום וברכה בתוצאות בדיקות דם נראה ש FE- IRON 123 TRANSFERRIN 356 TRANSFERRIN SATURATION 25% FERRITUN 16.4 B12 414 VITAMIN D 16 אשמח לשמוע אם כדאי לקחת תוספת ברזל? תודה רבה

שאלה זו יש להפנות לפורום המטולוגי

28/01/2024 | 17:12 | מאת: שירה

שלום וברכה עשיתי בדיקת דם ושתן ביום הרביעי למחזור ( עדיין עם דימום כבד) וערכי ה Erythrocytes יצאו לי בבדיקה 300. האם המחזור יכול להסביר את הערך הגבוה הזה? או שזה מחייב בירור דחוף נוסף? תודה רבה מראש!

מדובר בנוכחות דם בשתן ובמחזור זה חיובי . אין משמעות לבדיקה בזמן מחזור

27/01/2024 | 17:15 | מאת: נדב

שלום גיל 55. מזה כשבוע וחצי חום של כ 37.7-38.3 ודופק גבוה מהרגיל בכ 30 פעימות בדקה די גבוה ומציק. אין שיפור. בלילה כ 90-100 בדקה ביום כ 110-120 בדקה. אין שום תסמינים נוספים. בדיקות קורונה ושפעת תקינות. ספירה WBC תקין, נוטרופילים לימפוציטים תקינים רק MONO קצת גבוה 14 אחוז CRP 9.8 MG/L הנורמה עד 5. צילום חזה תקין. אק"ג תקין אין קוצר נשימה. בדיקת רופא תקינה. הייתי היום במיון שבדקו את כל זה ושוחררתי. תםקודי קרישה תקינים INR-1.18 PT=75% PT=32 sec ובוצעה בדיקת D DIMMER התוצאה חריגה 629 כשהנורמה היא 215-500 NG/ML FEU. כבר השתחררתי הביתה. הרופא במיון אמר שאולי זה קשור לכלי דם ואולי זה סתם בגלל שחולה כרגע. אציין שכל השבוע האחרון השתדלתי להיות פעיל בצורה סבירה בבית ויש לי כ 3,000 צעדים ביום, לא שכבתי או ישבתי כל היום האם הדי דימר הזה מסוכן? נדרש לעשות משהו? תודה רבה

שאלה זו יש להפנות לפורום המטולוגי

27/01/2024 | 13:41 | מאת: לי

שלום ד"ר בת 35. אני סובלת משרירים מכווצים ברצפת האגן, בבטן, כולל הסרעפת שמתבטאים בתחושת לחץ ברצפת האגן. אני עושה טיפולים אצל פיזיותרפיסטית של רצפת אגן והפיזיותרפיסטית המליצה על שימוש באקדח עיסוי ( massage gun). קניתי את האקדח, ובטעות עשיתי עיסוי במשך כ 30 דקות בעוצמה הכי גבוהה על שרירי הבטן כאשר בהוראות כתוב שניתן לעשות מקסימום דקה. למחרת התגברה מאוד תחושת הלחץ ברצפת האגן והיא לא עוברת. האם ייתכן שנגרם נזק?נזק עצבי? נזק לכלי הדם? כיצד אפשר לבדוק זאת? מה ניתן לעשות? הוסף תגובה

אני לא מכירה את המכשיר המדובר. אבל נראה שלחץ של מסאז במשך 30 דקות לא אמור לגרום נזק לשריר

27/01/2024 | 13:30 | מאת: גיל

שלום אני בן 56 שמתי לב שמדידת סטורציה ביד ימין ( אצבע המורה ) תמיד כ 2-3 נקודות אחוז מתחת לסטורציה ביד שמאל ( אצבע המורה ). בד"כ כ 94/95 בימין ו 97/98 בשמאל. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם זה מעיד על בעיית כלי דם ביד ימין? תודה רבה

ההבדל שציינת אינו משמעותי כדאי למדוד לחץ דם בשתי הידיים ולבדוק האם יש הבדלים .

21/01/2024 | 12:56 | מאת: אנונימי

אני בן 73, בגיל 40 עברתי התקף לב בהמשך עשיתי ניתוח מעקפים. מה אומר הפענוח: צד ימין: Veiocity/EDV Peak Systolic: CCA - 145 ECA - 140 ICA BIF - 107 ICA - PROX - 89 ICA DISTAL - 85 VERTEBRAL - 33 עורק משותף: נמצאו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במצואו העורק הגורמים להצרות של כ- 40-60% מבחינה מורפולוגית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. צד שמאל: Veiocity/EDV Peak Systolic: CCA - 170 ECA - 134 ICA BIF - 11 ICA - PROX - 134 ICA DISTAL - 154 VERTEBRAL - 45 עורק משותף: נראו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% - נראה פיתול דיסטאלי ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. סיכום: זרימת דם טובה בעורקי הצוואר.

מדובר בבדיקה טובה סך הכל יש הצרות קלה בעורק התרדמה הפנימי מימין אולם ללא הפרעה לזרימה. הבדיקה מצביעה על טרשת העורקים המתכתבת עם מחלת הלב. יש לבצע בדיקה חוזרת עוד שנה ובנתיים ליטול אספרין וסטטינים

אני בן 72, עשיתי 4 צנתורים במהלך חיי (ראשון בגיל 55 והאחרון עשיתי לפני שבוע), עשיתי לפני 9 שנים השתלת משתל בעמוד שדרה צווארי. להלן הפענוח: מימין: CCA PROX - 116 CCA DIST -74 CCA BIF - 68 ECA - 99 ICA PROX - 76 ICA DIST - 75 VERT - 45 משמאל: CCA PROX - 102 CCA DIST - 73 CCA BIF - 76 ECA - 105 ICA PROX - 67 ICA DIST - 79 VERT - 73 מהירויות הזרימה נמדדו בס״מ לשנייה. מימין: עורק התרדמה המשותף: ההתפצלות בגובה: רגיל. רבדים: לא הודגמו רבדים טרשתיים. מידת ההיצרות: ללא הפרעה המודנמית. עורק התרדמה הפנימי המקורב: רבדים: הודגמו רבדים טרשתיים בלתי הומוגניים, עם הסתיידויות. מידת ההיצרות: ללא הפרעה המודינמית. העורק החיצוני: ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: ללא הפרעה המודינמית. משמאל: התפצלות בגובה: רגיל. עורק התרדמה המשותף: רבדים: לא הודגמו רבדים טרשתיים. מידת ההיצרות: ללא הפרעה המודינמית. עורק התרדמה הפנימי המקורב: רבדים: שינויים טרשתיים מעטים לאורך הדפנות. מידת ההיצרות: ללא הפרעה המודינמית. העורק החיצוני: ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: ללא הפרעה המודינמית.

הבדיקה תקינה יש זרימת דם טובה למוח

19/01/2024 | 10:21 | מאת: בתאל

שלום, לאחר שעשיתי הליך של שימור פיריון בבית.לולעם, עשו לי הרדמה ולאחר מכן, כאבה לי היד שהכניסו לי בה ברנולה. הווריד התנפח מיום ליום ונהיה לי גוש של 2 ס"מ בוריד שטחי באותה היד אך מעט רחוק ממקום הדקירה עצמה. במשך קצת יותר מחודש הכאבים הולכים ומתגברים, תחושת נימול ושריפה ביד שכל שעות היום וגם בלילה. בתחושה כאילו יש לי חוסם עורקים ביד באופן קבוע. בנוסף, הוריד הזה לכל אורכו רשה כמו חבל, והגוש גם כן, נורא קשה וכואב. רופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד, ושם הממצא הוא ממצא היפואקואי באורך 2 ס"מ ביד שמאל. מופיע בסיכום גם שזה קרוב לוודאי וריד שטחי טרומבותי, להמשך בירור. )המקום של הגוש גם בולט מעל היד כמו כדור קשה וגם כחול ירוק אדום) שאלות הן: 1. מה זה יכול להיות? מה זה ממצא היפואקואי בווריד ביד (וריד שטחי) 2. איזה המשך בירור הוא הכי יעיל? דופלר? תודה רבה רבה

מדובר כפי הנראה בשטף דם כתוצאה מהכנסת העירוי אמור לחלוף ספונטנית לאחר תקופה . במידה ולא צריך לחזור על הדופלקס ולבדיקת כירורג כלי דם

19/01/2024 | 09:43 | מאת: צינקו

שלום בדופלר קרוטיס נמצא רבדים שטחיים 10עד25% בימין.שאר הבדיקה תקינה זה בסדר? תודה .

לא ציינת את גילך אבל מדובר סך הכל בבדיקה תקינה . יש לחזור על הבדיקה עוד שנה

21/01/2024 | 15:52 | מאת: צינקו

18/01/2024 | 17:11 | מאת: אנונימי

אני בן 67, ברקע היה לי סרטן המעי הגס בגיל 60, בגיל 40 היה לי התקף לב בהמשך עברתי ניתוח מעקפים. להלן הפענוח: מעבר חזה בטן: מצב לאחר סטרנוטומיה וניתוח מעקפים. עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית מלווה בשינויים אטלקטטים של RLL, הממצא ידוע. הכבד תקין בגודל ובמרקם, ללא תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. טחול תקין בגודל ובמרקם. טחולון בקוטר 2 ס"מ בשער הטחול. לבלב תקין במרקמו ובמבנהו, לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. צלקת קטנה בכליה שמאל, ממצא ידוע. השופכנים אינם מורחבים. הרטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. מודגמת אנאוריזמה של ה-CIA משמאל וקוטרו 2.4 ס"מ לעומת 1.1 ס"מ מימין. בבדיקה הקודמת (לפני 3 שנים) קוטרו היה 2 ס"מ. דיסקציה כרונית באותו עורק. הממצא ידוע. האאורטה הבטנית אינה מורחבת, שינויים טרשתיים בדופנותיה ובענפיה. פתולי המעי הדק ברוחב ועם מהלך תקין. מצב לאחר כריתת הסיגמה והשקה לרקטום. ללא עיבוי דופן באזור ההשקה וללא טשטוש השומן הפרי-קולי. לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן ובאגן. כיס השתן ריק ואין לדון עליו. הערמונית אינה מוגדלת. בקע מפשעתי הכולל שומן. תיקון בקע מפשעתי מימין ע"י רשת. בקע טבורי הכולל שומן. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש. לסיכום: 1. ללא עדות לפיזור בטני. 2. שינויים טרשתיים באאורטה וסעיפיה, אנאוריזמה ודיסקציה כרונית של ה-CIA משמאל. ממליץ מעקב כירורג כלי דם. 3. בקע מפשעתי שמאלי הכולל שומן.

מבחינת כלי דם יש מפרצת שהיא הרחבה של עורק הכסל עד 2.4 ס"מ .בעקרון אנחנו מטפלים במפרצת כזו מעל 3 ס"מ . עליך להיות במעקב כירורג כלי דם

18/01/2024 | 16:47 | מאת: חמה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 22 ובמצב בריאותי טוב

אם את בריאה ובמצב טוב אין סיבה לא לבצע הרדמה כללית פעמיים באותו חודש

14/01/2024 | 01:51 | מאת: מרינה

הי בת 27, מדי פעם, משהו שחוזר על עצמו כבר כמה פעמים, מבחינה במספר שטפי דם באזור הירכיים, מדגישה שלא קיבלתי מכה. זה כבר קורה כמה פעמים. ברקע: מיגרנה כרונית ברמה קשה מאוד, וטריגמנל נוירלגיה שעקבותם מטופלת במס' תרופות: למיקטל, אווברלווי, זריקנ ביולגית מסוג אמגליטי ועירויי לידוקאין פעם כל שבועיים. האם יש סיבה לדאגה מהשטפי דם ? הם יכולים להופיע בעקבות התרופות שאני נוטלת ? האם כדאי לי לפנות לבירור בנושא הזה ? ואם כן אז לאיזה רופא אני צריכה לפנות? תודה !

ממליצה לפנות להמטולוג

13/01/2024 | 16:39 | מאת: אייל

ידוע לי שבגלל ה-PVD בעורקי שוקיים עליי לבצע הליכה של במשך 40 דקות ביום. אבל האם אפשר במקום זאת לבצע הליכה של 4 פעמים במשך היום, ובכל פעם 15 דקות? כך שאני הולך בעצם במשך שעה, אבל שמחולקת ל 4 חלקים?

הרעיון הוא ללכת עד שמופיע הכאב ולבצע את הפעולה מספר משמעותי של פעמים. לכן אנחנו אומרים 30 דקות ביום על השעון. הפעלת הכאב ברגל מאותת למוח על חסר באספקת דם לרגל ומעודד צמיחה של כלי דם חדשים

12/01/2024 | 16:58 | מאת: אייל

מה הסיבה לכך שבמקרים של חסימות בעורקים, (בשוקיים למשל), לא מבצעים ניתוח כירורגי כמו למשל לחדור דרך שריר השוק למקום החסימה בעורק, "לפתוח" את העורק ולפנות משם את החומר החוסם, ואז לתפור/להלחים את החתך בעורק? ברור לי שיש סיבה מאוד טובה לכך שלא נעשים פרוצדורות כאלה, אבל מאוד מעניינת אותי הסיבה לכך.

מחלה קשה בעורקי השוק מלווה בתופעה שהעורק חסום לכל אורכו וגם אם פותחים אותו במקום מסויים זה לא מחדש את הזרימה לכף הרגל ככל שכלי הדם קטנים יותר כך קשה יותר לפתוח אותם ולשמור בהם על זרימת הדם

היי ד"ר,אני בגיל 39 לוקח תרופות נוגדות חרדה ודיכאון. לפני 3 חודשים- בדיקות דם תקינות. רמת ברזל - הייתה 167. מזה מספר שבועות אני מרגיש שכפות הרגליים שלי ממש קפואות כקרח. חזרתי על בדיקות הדם לפני שבוע: רמת ברזל- ירדה בחדות ל-44 סוכר- עלייה מינורית ל-107 (כאשר הגבול העליון הוא 100 לפי המעבדה). שאר ספירת הדם כולל המוגלובין- תקין. האם כפות הרגליים הקרות קשורות בירידה החדה בברזל או דווקא בעליה הקלה ברמת הסוכר? (אני לא סוכרתי). אשמ לתשובה

עדכון- אתמול ביצעתי שוב בדיקות דם והברזל שהיה לפני 10 ימים בערך של 44 עלה חזרה ל-150 ! יחד עם זאת, עדיין קר לי מאוד בכפות הרגליים. הקור מופג רק כאשר אני מתחת לשמיכת פוך. באיזה כיון ממשיכים בירור?

יש מספר אפשרויות יכול להיות תופעת רנו יתכן ומדובר בנוירופתיה על רקע חסר ויטמיןB12 האם גם בכפות הידיים? האם אתה מעשן?

10/01/2024 | 21:37 | מאת: אורי

שלום ד"ר. אני בן 42 וב-3 שבועות האחרונים סובל מקור עז בכפות הרגליים. עקב יתר כולסטרול מתמשך בדם (ללא טיפול תרופתי), רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת דופלר ורידי. מה אפשר להבין מהפיענוח להלן? להלן ממצאי בדיקת DUPLEX US של ורדי הגפיים התחתונות: הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור. לא הודגמו סימני DVT או אי-ספיקה לכל האורך של מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות משני הצדדים. מערכת ורידית שטחית ספיקה דו-צדדי. אשמח מאוד לתשובתך. בתודה ובברכה.

בדיקת הורידים תקינה אולם אין לה קשר ממשי עם תחושת קור ברגליים. ממליצה לבדוק - תפקוד בלוטת התריס ורמת B12 .

08/01/2024 | 13:28 | מאת: מור

יש לי אי ספיקה בורידים ברגל שמאל בשוק השמאלי והציעו לי הזרקות קצף. שמעתי שהזרקות קצף עוזרות רק להעלים את הדליות ולא את האי ספיקה . האם זה נכון ? האם הזרקות קצף לא מטפלות באי ספיקה ?

הזרקות קצף מטפלות באי ספיקה ורידית על ידי הטרשה של הוריד (כלומר הרס השכבה הפנימית בוריד ע לסגירתו). חסרונות השיטה-שיש צורך בטיפולים חוזרים כדי לקבל סגירה של הוריד כמו כן לעיתים קרובות נוצרת דלקת בוריד המתבטאת בגוש ואודם בוריד .

10/01/2024 | 13:15 | מאת: מור

את ממליצה על הזרקות קצף ?

13/12/2023 | 18:56 | מאת: חני

שלום, אתמול הרגשתי כאב באגודל הוא החל להתנפח ונוצרה נפיחות תת עורית עם דימום בין הגליל הראשון לשני לא הייתה חבלה לפני. היום כל האגודל ממש סגול שחור . אין כאב כעת. המראה מפחיד. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש צורך לפנות לרפואה דחופה?

הסיבה היא שבירות של נימי דם קורה בעיקר לנשים ובעיקר לנשים שעובדות עם הידיים . בעקורן חולף מעצמו ניתן לשים הרטבות קרות במידה ואין הטבה לגשת למוקד אורטופדי

12/12/2023 | 12:54 | מאת: מורן

אני סובלת מאי ספיקה בורידים ברגל שמטל בשוק למעלה . הציעו לי הזרקות קצף אני קצת מפחדת מהזריקות ובגלל שזה משאיר פיגמנטציה. יש עוד טיפולים לצמצם כלי דם עם מכשיר חימום מיוחד ולהעלמת דליות האם זה יעזור ? האם כל טיפול להעלמת ורידים יעזור לאי ספיקה ?

הטיפולים בורידים כוללים הזרקת קצף אבלציה וניתוחים כמובן תלוי איזה וריד נמצא באי ספיקה ובאיזה גודל הדליות . האם תוכלי לצרף את תוצאת הדופלקס שאוכל לתת יעוץ טוב יותר?

08/01/2024 | 20:16 | מאת: מורן

עשיתי דופלר ורשום: המערכת שטחית משמאל הודגמה אי ספיקת מסתמים בווריד הספנה הקצרה . הודגמה אי ספיקת מסתמים בווריד ההספנה ארוכה וסעיפיו לאורך הגפה. האם הזרקות קצף יטפלו באי ספיקה ? או רק בדליות ?

בן 27, BMI 32, ללא כולסטרול ללא לחץ דם. מה יכולה להיות הסיבה לתוצאה הבאה בדופלקס עורקי צוואר: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי, ללא משמעות המודינמית. תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. התוצאה מופיעה ב-2 העורקים תודה רבה

מדובר בממצא של טרשת התחלתית שאכן מוקדמת בגיל 27 למה בעצם נשלחת לבדיקה? האם יש רקע משפחתי? סוכרת? עישון? ממליצה לפנות לרופא המשפחה בנושא מניעה של טרשת העורקים

בינתיים דיברתי עם הרופאת משפחה, והיא אמרה שזה תהליך טבעי שקורא לכולנו ואין זו טרשת עורקים, היתכן?

09/12/2023 | 05:46 | מאת: דודו

האם בדיקת דופלר כוח Power Doppler קיימת בישראל ואם כן היכן?

לא ברור למה הכוונה POWER DOPLER נעשית במהלך בדיקת כלי דם במעבדת כלי דם במידת הצורך זו בעצם שיטת הדמייה של הדופלקס ולא בדיקה בפני עצמה

04/12/2023 | 12:05 | מאת: רונית

בת 71,בצעתי דופלקס בגלל סיפור משפחתי.ממצא: רבדים טרשתי ים הצרות של פחות מ- 50% בעורק הפנימי.איך ממשיכה מכאן?

מדובר בהצרות קלה בעורקי התרדמה. יש לחזור על הבדיקה עוד חצי שנה . ובנתיים רצוי לקחת בדיקות דם הכוללות רמת כולסטרול וטריגליצרידים. ולבדוק אצל רופא המשפחה את הצורך במתן סטטינים כמו כן לוודא שלחץ הדם תקין

02/12/2023 | 08:49 | מאת: סתו

היי, לפני שבוע וחצי הייתי במיון ונלקח לי דם מכף היד. מאותו רגע היד כאבה לי מאוד, לאחר כמה ימים גם כף היד התנפחה לי והמשיכה לכאוב בתזוזה של היד ובכלל כל נגיעה בה כאבה גם לבישת חולצה. הייתי אצל רופא משפחה שמישש ואמר שזה רק וריד שתפוצץ והכל בסדר. היום כבר עבר שבוע וחצי מאז והנפיחות ירדה אבל הכאב נמצא כרגע באיזור שורש כף היד וטיפה מעל. אני ממש בחוסר תפקוד בגלל זה אני קמה בלילה מכאבים, לא יכולה שנוגעים לי ביד ולא יכולה להפעיל.אותה למשך זמן רב מה כדאי לעשות?

יתכן שנוצר שטף דם באיזור שנלקחה בדיקת הדם בד,כ חולף מעצמו אולם אם התסמינים כפי שאת מתארת ממליצה לגשת לבדיקת אורטופד

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 65