ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/03/2013 | 08:10 | מאת: ורידית

שלום, שמי רונית, אני בת 24 בריאה באופן כללי- לא מעשנת והפסקתי ליטול גלולות לפני כשנה. בשתי רגליי, עם דגש על השמאלית, יש לי דליות וורידים בולטים בערך מגיל 18,בשעות הערב, כבר שנה, רגליי מתנפחות בשעות הערב ומלוות בכאבים. הלכתי להבדק, בחודשי הקיץ, אצל כירוג כלי דם כולל אולטרסאונד ורידי. בזמן שהייתי באולטרסאונג- הטכנאי אמר כי הוא רואה סתימה ברגל שמאל, אך הרופא לגלג על זה וטען כי אין שום דבר. וטיפל בזה באמצעות גרב אלסטית אשר לא פתרה שום דבר- בנתיים הכאבים מחמירים ואני רוצה להכנס להריון ואני חוששת. מה אתה מציע?.

29/03/2013 | 19:07 | מאת: ד"ר רם אברהמי

כנאה לא מדובר בסתימה אלא באי ספיקה של הוריד מב שגורם לו להתנפח בזמן עמידה .לפי מה שהמליץ כירורג כלי דם כנראה שהמצב לא מאוד בעיתי וניתן לגרוב גרב לפי הצורך. ממליץ להגיע לבדיקה. בכל מקרה באם לא מדובר בחסימה אז אין בעיה בכניסה להריון וכנראה רצוי גרב בעת ההריון לקביעת תור 036436938 חג שמח אברהמי

מנהל פורום כלי דם ורידים