שריפה באשכים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/03/2015 | 19:52 | מאת: טל

היי קוראים לי טל, אני מזה שלושה חודשים סובל מבעיות אורולוגיות לפני שלושה חודשים החלו לי צריבות בקצה הפין בצד שמאל שהתפשטו לדקירות באשכים. נתנו לי אופלודקס לחודש ודוקסילין לשבועיים, הייתה רגיעה אבל התסמינים המשיכו. לאחר החודש אמרו לי אורולוגים מומחים לחזור לשיגרה. המצב השתפר אך לפני שבוע כתוצאה מאוננות החלה לי שריפה באשכים שעכשיו אני מרגיש אותה בחיבור שק האשכים עם ירך ימין. הבדיקות שלי תקינות, אין צמיחה בשתן, בדיקות דם תקינות ואולטראסאונד דרכי שתן תקין עם ערמונית 9 סמ"ק ואורולוגים שהייתי אצלם בשבוע האחרון אמרו לי שזה יעבור ושאין לי ממה לחשוש למרות שהשריפה באשכים ממשיכה. האם יש לך המלצות מיוחדות? תודה מראש

27/03/2015 | 10:45 | מאת: אבי

ובדיקת 4כוסות אני לא רופא (רק מהנדס מכונות ) אך מיסיון עדיף לנסות לזהות את החיידק ,ולא לנסות את כול סוגי האנטיביטיקה.

27/03/2015 | 10:46 | מאת: אבי

שלום רב, לעיתים דלקת כרונית בערמונית גורמת לתסמינים שאתה מתאר ומאוד קשה לאבחן את החיידק שגורם לה. ניתן להשלים תרביות זרע ובדיקת שתן PCR למחלות מין כדי לשלול חיידקים נוספים שלא נבדקים בבדיקות השתן הרגילות. במקרים חריגים ניתן לבצע בדיקת תרבית 4 כוסות (בבית חולים) אבל שוב- זה לא בהכרח יזהה חיידק ספציפי. כך שבעיקר כדאי להתמקד בהטבת התסמינים והמנעות מגריינים שמחמירים את התלונות: להמנע מקפאין ואלכוהול ולהקפיד על שתיה מרובה של מים. והכי חשוב- להרגיע ולחזור לשגרה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת