האם ניתוח הידרוצלה הערמונית יכול לפגוע בפריון ?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/03/2015 | 09:34 | מאת: אבי

אני בחור בן 30 , ידעתי על התופעה של הערמונית מוגדל והידרוצלה מהילדות, כל הזמן אני דוחה את הניתוח , מה השלכות לכך ? האם זה ניתוח שמשבית לתקופה ארוכה ?

שלום רב, הגשלה של הערמונית היא בד"כ בעיה של גברים מבוגרים מעל גיל 50, ואתה עדין צעיר.. הידרוצל היא בעיה מוכרת של ריבוי נוזלים בין מעטפות האשך והפיתרון לה הוא פשוט בניתוח קל שמנקז את הנוזלים האלה. הניתוח אינו אמור לפגוע בפוריות אם נעשה בידי מנתח מנוסה. אם המצב מחמיר (וככל שיעבור זמן זה עשוי לקרות) עליך לפנות לבדיקת אורולוג להחלטה על ניתוח בהקדם. אין לך מה לחשוש שכן ניתוחים אלו מבוצעים בהרדמה ולרוב עוברים ללא בעיות מיוחדות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת