החדרת קטטר בעצירת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

30/10/2014 | 11:38 | מאת: אבי

שלום יש לי ערמונית 90 עם התכנות לניתוח.אני בן 72. שאלה חשובה: אם אגיע לעצירת שתן מי יחדיר קטטר להקלה במהירות האפשרית. מוקד מדא,אמבולנס עם פראמדיק,קופ"ח או רק מיון שיבא? חשובה לי תשובה.חן חן

31/10/2014 | 21:39 | מאת: חיים

לאבי היה. זה נראה כאלו שרק לך יש מסתבר שאצירת שתן קורת להרבה אנשים. יש טופס 17 בקופות שנקרא הכנסת. הוצאת קטטר וגמילה. זה בעיה פשוטה. יש גם שקית עם ברז לניקוז. אל תדאג די פשוט.

01/11/2014 | 12:07 | מאת: אבי

אני שואל מי מוסמך להחדיר קטטר.פאראמדיק? אחות או אח בקופ"ח? הרי בעצירת שתן סובלים מכאבים ורצוי להחדיר קטטר לשיחרור מהר. אם אני אזמין אמבולנס יש להם קטטר ויעשו החדרה בביתי? חן חן למשיבים

שלום לך, הכנסת קטטר מבוצעת בקופ"ח ע"י רופא /אחות, או בחדר מיון ע"י רופא/אחות. אלו מוסמכים לכך. לא ידוע לי אם הכנסת קטטר היא חלק מהכשרת פרמדיקים. לגבי טיפול בית יש יחידה כזו דרך קופ"ח ולעיתים ניתן לשלוח רופא/אחות שיבצעו הכנסת קטטר בבית. ברוב המקרים עליך להגיע לקופ"ח או למיון לצורך החדרת קטטר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת