פרוסטטה מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/10/2014 | 11:24 | מאת: כרמלי

שלום ד"ר שירה אני בן 75,מבחינה גופנית אני ממש בריא,עושה כל יום תרגילי ספורט די קשים למשך כ 30 דקות,אחריהם אני מרגיש טוב. עד לפני כחצי שנה לא היו לי שום תופעות בעניין. החל מלפני כחצי שנה ובהדרגה,התחלתי להתקשות ביחסי מין,והחל מלפני כחודשיים התחלתי להרגיש בכל התסמינים של פרוסטטה מוגדלת (קימה פעמיים בלילה להטלת שתן,שתן מקוטע ובעיה בקיום יחסים). הייתי אצל אורולוג שאחרי בדיקה רקטלית קבע שאמנם יש גידול של הערמונית בדרגה 2 (מתוך 1 - 3). בעוד כשבועיים אני עושה אולטרה סאונד . שאלתי בעניין זה ד"ר שירה היא ,בהנחה שזה המצב אילו תרופות או טיפולים קיימים כדי לתקן את המעוות. ושאלה נוספת -האם התרופות הקיימות לטיפול בבעיה סותרות או מפריעות -אם אני לוקח מזה כחודש וחצי כל יום בבוקר ציפרלקס-10 מ"ג ובערב ואבן. כמו כן מזה שנים אני לוקח כל יום בבוקר אומפרדקס. בתודה מראש (וסליחה על אריכות דברי)

לום רב, האם האורולוג שבדק אותך וציין שלפי בדיקה גופנית יש הגדלה של הערמונית לא הציע לך טיפול תרופתי כלשהו?? האם שלח אותך לבדיקות נוספות? חשוב לדעת שי סיבות שונות ולא רק הגדלת הערמונית- לתופעות שאתה מציין ולכן בד"כ רצוי לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, בדיקות דם בסיסיות לתפקודי כליות ורמת PSA, ואולי גם לבצע אולטרסאונד לדרכי השתן כדי לקבל מידע על מצב הכליות, גודלה של הערמונית ושארית השתן. בהתאם לתלונותיך ולגודלה של הערמונית יש תרופות שונות ומצויינות שניתן לקבל במרשם רופא-בקצרה אציין את הקבוצות: חוסמי אלפא לשיפור זרימת השתן, תרופות להקטנת הערמונית, ועוד. פנה לאורולוג שלך וקבל ממנו לאחר השלמת בדיקות את התרופות המתאימות לך. בד"כ לתרופות אלו אין התווית נגד לשילוב עם התרופות שאתה נוטל.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת