דלקת כרונית בערמונית?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/10/2014 | 10:57 | מאת: דן

שלום דוקטור, אני בן 28, בריא בדר"כ. קצת רקע אורולוגי: ב2009 דלקת בדרכי השתן (לוקוציטים), טופלתי בטרביד והדלקת עברה. ב2010 דם בזרע כתוצאה מחבלה במהלך יחסי מין. לפני 3 חודשים התחילו כאבים וצריבות יחסית חזקות בזמן שתן. ביצעתי בדיקת שתן שיצאה תקינה, תרבית שיצאה שלילית וPCR שיצא חיובי לureaplasma urealyticum בלבד. טופלתי שבוע בדוקסילין. לאחר הטיפול התסמינים הוקלו משמעותית אבל לא נעלמו. מאז יש לי כאב עמום\גירוי קל\ צריבה קלה באזור הםין ובאזור הערווה. הכאבים מופיעים בעוצמה משתנה באותו יום ומיום ליום (יש ימים שלא כואב בכלל, ויש ימים שכואב באופן חלקי). שמתי לב שלאחר שינה הכאב לא קיים כלל ואם מופיע אז רק לאחר כמה שעות. בנוסף נראה שעוצמת הכאבים הולכת ודועכת לאורך הזמן. רופא משפחה הפנה אותי לUS של דרכי השתן שיצא תקין וכן בדיקות דם יצאו תקינות. לאחר מכן הופנתי לאורולוג, האורולוג בצע בדיקה רקטלית של הערמונית שיצאה תקינה ורשם דוקסילין לעוד שבועיים. לאחר מכן ביצעתי שתן כללית, תרבית שתן ותרבית זרע הכול יצא תקין. חשוב לציין שאין בעיות במתן שתן או שפיכה. בכל זאת מחר אני הולך לבדיקת אורופלאומטריה. האורולוג אמר שאם הבדיקה תחזור תקין אז הוא ירשום לי נוגדי דלקת. שאלותיי: 1. האם יש עוד בדיקות שכדאי לבצע כדי לוודא שמדובר בדלקת כרונית בערמונית? למשל, CT אבנים? הרופא משפחה המליץ שלא לבצע כיוון שאין סימפטומים וחבל על הקרינה. כמו כן, הבנתי שיש מבחן של 4 הכוסות או 2 הכוסות. האורולוג לא דיבר איתי על הבדיקה הזאת וקראתי עליה באינטרנט. האם יש צורך לבקש לעשות אותה? 2. הכאבים לא כל כך חזקים ואני יכול לחיות איתם חיים מלאים ומאושרים ואני לא מעוניין לקחת תורפות שיכולות להשפיע על דברים שלא לצורך. האם יש סכנה בכך שיש דלקת כרונית ואני לא אקח תרופות אנטי דלקתיות? 3. האם לא מבצעים בדיקות לשלול דברים חמורים יותר (סרטן לדוגמה)...או מכיוון שאני רק בן 28, הסיכוי לסרטן בערמונית הוא כמעט אפסי ולכן לא נהוג לבצע בדיקות כאלה? תודה רבה על התשובות.

שלום לך, אכן אין צורך בבדיקות נוספות לדעתי, בעיקר אם תסמיניך לא משמעותיים. אין שום צורך בCT, חבל שתקבל קרינה מיותרת. תבחין 4 כוסות או 2 כוסות מבוצע בד"כ במרפאות חוץ של בתי החולים אבל לא בטוח שזה יקדם אותך.אם אתה רוצה, דבר עם האורולוג שלך ושהוא יחליט אם להפנותך ולאן. ממליצה לך לנסות אכן נוגדי דלקת או טיפול צמחי למשל עם דקל ננסי (פרמיקסון) וכדומה, ולהמנע מגריינים לתסמינים כו מגע מיני תכוף מדי, אלכוהול, קפאין, שוקולד ואוכל חריף. על סמך כל הבדיקות שאתה ציינת אין סיבה לחשוב שמקור התלונות שלך הוא מחלה סרטנית, בוודאי לא אצל אדם צעיר ובריא.. STRESS רק מחמיר את התסמינים, נסה להרגע ולהבין שזה לעיתים לוקח זמן ממושך, אבל זה יחלוף.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת