תופעות לוואי של תרופת דואודארט על תיפקוד מיני

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/09/2014 | 13:38 | מאת: שי

שלום , בן 62 סובל כ-6 שנים מערמונית מוגדלת (פעיל ובריא למעט כולסטרול מטופל בליטורבה 10 מ"ג ) , טופלתי בעבר באומניק . לפני כשנה וחצי עקב דימום חמור של ערמונית אושפזתי למשך 5 ימים בשיבא , שוחררתי בהמלצה ליטול Duodart . התרופה הוכיחה עצמה , כל תופעות מהן סבלתי חלפו , וה-Psa ירד בכ-35% .אני חי בזוגיות והתרופה פגעה מאוד בזיקפה ובאפשרות לקיום יחסי מין עם בת זוגי. שאלות : האם יש תרופה לבעית ערמונית מוגדלת שאיננה פוגעת בזיקפה ? אם לא , מה המלצותיך ? תודה

שלום רב, דואודרט היא תרופה שמשלבת שתי תרופות- אומניק- חסם אלפא, שמשפר את זרימת השתן, ואבודרט- שמשפיעה על הערמונית. את האומניק אפשר להחליף לחסמי אלפא אחרים אבל את האבודרט אי אפשר להחליף. אם תופעות הלוואי משמעותיות מומלץ להפסיק את התרופה. אם אין ברירה אחרת- ההמלצה היא ניתוח להסרת הערמונית. זה לא אמור לפגוע לך בזקפה אבל שפיכה לא תהיה אחרי ניתוח. כמובן שיש לבחור בקפידה את המנתח.

21/09/2014 | 21:40 | מאת: שי

ד"ר חתומי שלום , תודה לתגובתך . מבקש למקד : אם הבנתי נכון , בערמונית מוגדלת הברירה הינה נטילת תרופת האבודרט או ניתוח להסרת ערמונית . תודה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת