טיפול בבעיות השתנה בערמונית קטנה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/08/2014 | 15:28 | מאת: איקו

שלום-הערמונית שלי כ 20 ס"מ .הזרם לעיתים קרובות צר מאד ויש קושי אז בהשתנה-- לחץ נוסף לא מגדיל את הזרם. היסוס-הפסקות .אין שארית שתן. PSA תמיד נמוך. בלילה קם כל שעתיים-שלש. ביום לפי הלחץ. לעיתים יש לחץ אך כמות השתן קטנה. .. נוטל בבקר אומניק קאס. בערב אבודרט וקדקס 2 מ"ג. מה תציעי לשפר את איכות החיים ההשתנתיים ? תודה לעזרתך איקו

שלום רב, אני מניחה שהתכוונת לערמונית בנפח 20 סמ"ק. לאור זאת לא רואה למה אתה צריך לקחת אבודרט כי הערמונית אינה מוגדלת. נטילת קדדס וגם אומניק אוקס- זה למעשה טיפול כפול. אם עדיין זה לא עוזר כדאי לך לדבר עם האורולוג שלך על ציסטוסקופיה לשלול שאין לך היצרות בשופכה. בסופו של דבר אם השופכה תקינה ואינך מגיב טוב לתרופות, כדאי להלשים בירור אורודינמי ובהתאם לתוצאות לראות אם יש מקום לשקול ניתוח.

01/09/2014 | 15:35 | מאת: איקו

שלום לד"ר חתומי תודה על הערותיך שהוסיפו לי להבנתי הקטנה. לפני נטילת האבודרט הקושי בהשתנה היה ניכר וממש חששתי שהניתוח בפתח. האבודרט שיפר אחרי זמן מה את מצבי בצורה פלאית --הזרם התרחב וההשתנה הוקלה. הערמונית הצטמקה מ 30 סמ"ק ל19-20 סמ"ק !!! אך אחרי 3 חודשים חלה שוב הרעה. נכון שהקדקס פועל כמו האומניק אך להרגשתי כמות קטנה כזו יש לה השפעה טובה. האם אפשרי להחליף את הקדקס בערב בעוד כדור אומניק ? (אם מבחינת לחץ הדם זה לא יוריד אותו מדי ???) האם את מבצעת ציסטוסקופיה בהרדמה ( או בטשטוש ללא חישה ?) תודה איקו

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת