אינדיקציות לביופסיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/08/2014 | 11:55 | מאת: עדי

שלום דר' חתומי אני בן 62 שנים מטופל באומניק 04. מ"ג מזה כשנה (בדיקה של אורולוג וכן US לפני שנה) עקב ממצא של הגדלת הערמונית ב- DRE וכן אולטרסאונד (הגדלה מתונה) עם קליניקה אופיינית (עד כדי אצירת שתן - כיום עם הטיפול המצב תקין). לפני 5 שנים - PSA - 1.6. אחרי שנתיים - 2.2 ולפני חודש - 4.2 (!). חזרתי על הבדיקה והבדיקה החוזרת היא 3.73. אני מבין שאין באפשרותך לתת המלצות פרטניות אך האם להערכתך במצב כזה (בבדיקת DRE לפני שנה נמושה ערמונית מוגדלת במידה קלה ) ניתן להסתפק בבדיקת PSA (כל שלושה חודשים?) או צריך לשקול ביופסיה לאור עלייה של 0.5 נ"ג לשנה. אני מבין שכיום יש הסבורים שצריך לשקול ביופסיה בערכי PSA בין 2.5-4 במידה והעלייה היא מעל 0.35 לשנה. תודה! עדי

שלום רב, אתה למעשה מתמצא היטב בכל ההמלצות.העליה מתונה ועדין בטווח הגיל שלך. כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך בהתאם לממצאים קודמים ולבדיקה הגופנית. יכול להיות שהאומניק לא עוזר ויש לך שאריות שתן? יכול להיות שהיתה דלקת? שנבדקת במסמוך למגע מיני? כשהית חולה? וכו' וכו'- יש הרבה סיבות לעלית PSA. שוחח עם האורולוג שלך ותחליטו.

31/08/2014 | 13:42 | מאת: עדי

לדר' חתומי שלום - תודה על תגובתך המהירה! אני משתדל להתעדכן...אני רופא במקצועי...האם להערכתך עלייה של עד 0.75 לשנה בערכי ה- PSA תחשב כסבירה (בנוכחות BPH)או שאינדיקציה מחמירה יותר של עד 0.35. אני מניח כמובן שלבדיקת DRE גם חשיבות רבה בגישה בתחום קונטרוברסיאלי זה. אגב לגבי שאר התנאים שהזכרת בתשובתך כולם שלילייים מבחינת פתולוגיות ידועות בדרכי השתן והבדיקה נלקחה על פי הדרישות המקובלות. לא נבדקה שארית שתן והתגובה לאומניק מאוד טובה. עם זאת למרות הממצא של הגדלה מתונה של הערמונית אי נטילה של כדור אחד (בזמן טיול בסין....) גרמה לאצירת שתן חריפה עם צורך בצינטור.... . מאז עברה שנה , המינון התרופתי לא השתנה, קיימת עדיין תכיפות מסוימת אך כללית המצב תקין. ברצוני לציין כי לאבי נמצאו בגיל 80 ש' לערך ערכי PSA של 600 נ"ג (!) בהעדר ממצא מקומי ומיפוי תקין. עם זאת מן הסתם האבחנה במצב כזה חד משמעית לכיוון תהליך שאתי. אני שוקל המשך בירור במרכז הארץ (אני מהדרום)- אולי אצל פרופ' בניאל. תודה! עדי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת