שאלה לגבי DHT ו-אלפא 5 רודקטאז

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/08/2014 | 12:27 | מאת: מאור

שלום ידוע לי שיש 2 סוגים של 5 אלפא רדוקטאז והתרופה נגד התקרחות (והגדלת הערמונית) פינסטרייד(פרופסיה) משפיעה בעיקר על סוג 2 האחראי לזקיקי השיער. האם סוג 1 קשור לתפקוד הכללי של הגוף/מוח ? במידה ואטול תרופה המעכבת גם את סוג 1 (כמו אבודרט), אילו תופעות יכולות להיווצר ? תודה

שלום רב, פינסטרייד ואובדרט שתיהן יכולות להשפיע על גודלה של הערמונית ועל החשק המיני. אם אתה בחור צעיר עליך לזכור שתרופות אלו עשויות לפגוע בזרע ולהשפיע על פוריות ולכן חובה להפסיק את הטיפול אם מתכננים הריון לפחות 3 חודשים קודם לכן ולמנוע מבת הזוג מגע עם התרופה כי זה עלול להיות טרטוגני לעוברים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת