PSA גבוה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/07/2014 | 19:02 | מאת: חיים

שלום ד"ר.אני בן 29 עברתי סידרת בדיקות ( שתן ודם ואולטראסאונד ) לאור דלקת בשתן א.קולי וחשד ל STD. קיבלתי מהאורולוג עוד לפני שהגיעו תשובות לכל הבדיקות Zinnat ו dyxolyn. בדיקות שתן ובדיקות דם ואולטראסאונד תקינות אך ערך ה PSA שלי הוא 5.73 ורציתי לדעת אם זה יכול להיות בגלל הדלקת או שקיים חשש כלשהו ? הבדיקה הרקטלית שלי תקינה ובאולטראסאונד הממצאים תקינים ערמונית לא מוגדלת.. רק עוד שבוע וחצי האורולוג שלי יהיה ורציתי לדעת עוד לפני חוות דעת של מומחה. מודה מאוד.

שלום רב, לא ברור לי למה שלחו לך בכלל בדיקת PSA?? מיותר לחלוטין. בכל מקרה ככל הנראה דלקת השתן שחווית היא הגורם לעלית PSA. ממליצה שתחזור על בדיקת PSA בעוד 3 חודשים אחרי שכל התלונות שלך חלפו לחלוטין.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת