avodart

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/07/2014 | 13:33 | מאת: דני

לום רב, אני בן 64, סובל מערמונית מוגדלת. מטופל ב ALFUKAL. בנוסף סובל מכולסטרול גבוהה ונוטל LITORVA. רמת ה PSA שלי הולכת וגדלה כל הזמן ולאחרונה התגלו אצלי גושים חשודים . נשלחתי לביופסיה ומאחר שהיא היתה תקינה הוחלט לשלוח אותי לבדיקת MRI בעוד 3 חודשים. בינתיים כדי להקל על תופעות הערמונית המוגדלת (קושי רב במתן שתן) המליץ הרופא להתחיל טיפול ב AVODART בנוסף לALFUKAL. השאלה שלי האם כדאי לקחת את ה AVODART כבר עכשיו או שיש להמתין תחילה לתוצאות ה MRI? האם מותר לקחת AVODART כאשר יש סרטן או חשד לסרטן הערמונית? מהם תופעות הלוואי של התרופה? אודה מאוד לתשובה, תודה רבה, אבי

שלום רב, אבודרט ובדת על הקטנה הערמונית ובשילוב עם הקסטראל בהחלט יכולה לעזור לתלונות ההשתנה שלך. אין בעיקרון מניעה מנטילת התרופה, שכן כרגע בהסתמך על תוצאות הביופסיה שלך לא התגלה סרטן. אם הMRI יעלה חשד כנראה שתעבור ביופסיה חוזרת. עדיין, לפי מחקרים קלינים (וזה אף כתוב גם בעלון לצרכן של התרופה) בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו אבודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו אבודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה. זה ממש לא אומר שמי שנוטל אבודרט מפתח סרטן, אלא רק שמצאו באלה שכן פיתחו סרטן- דרגה משמעותית יותר. ולכן כדאי שתתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ותחליטו יחד.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת