התעוררות בלילה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2010 | 09:02 | מאת: משה

שלום לך, אני בן 55, בחודשים האחרונים אני נתקל בתופעה מטרידה מאוד, שלא היתה קיימת בעבר. בכל לילה אני צריך לקום בין פעמיים-שלוש לשירותים. כל קימה שכזו משבשת לי את שנת הלילה ואני קם עייף מהרגיל. ביום הנושא פחות מטריד אותי. במה מדובר? האם עלי לפנות לעזרה ואם כן, למי? יש לכך טיפול? תודה רבה משה

22/04/2010 | 05:58 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום משה, אתה מציין מצב שכיח בגילך ותודה שהעלית את הנושא החשוב הזה. בעיה של קימה בלילה היא אחת הבעיות המטרידות ביותר וצריך לברר ולבדוק לעומק מדוע זה קורה. אם מדובר בהפרעה בלילה בלבד ללא הטרדה משמעותית ממערכת השתן ביום הרי שניתן לשלןל גורמים שכיחים כמו ערמונית מוגדלת או שלפוחית רגיזה. הסיבות לקימה בלילה מרובות - החל משתייה מרובה בשעות הערב והלילה, או בחירת סוג שתייה משתן (משקאות קלים מוגזים ומתוקים, או משקאות אלכוהוליים כגון בירה), המשך בדיאטה שכוללת מוצרים נוזליים (ירקות, פירות וכד'), וישנם כמובן מצבים רפואים שדורשים בירור- דליות ברגליים, אי ספיקת לב, נטילת תרופות בעלות השפעה משתנת נלווית ועוד. אחד הדברים הראשונים שאני ממליץ לך לעשות הוא לנהל רישום של כמויות השתן ביום ובלילה כדי לאמוד אם ההפרעה נובעת מייצור שתן לילי מוגבר. החדשות הטובות הן שניתן בד"כ להתגבר ולפתור את הבעיה ולכן אני ממליץ שתפנה לאורולוג שיחקור את הבעיה, ויציע לך את הפתרון המתאים.

27/12/2012 | 18:20 | מאת: מאיר בן חיים

שלום אני סובל מכאבים בלסתות שמקרין לאוזניים ולגרון ויובש בפה נבדקתי אצל א.א.ג ונאמר לי בעיה של בלוטות רוק וסידן האם יש קשר גם למתן שתן מרובה פעמיים שלושה בלילה ביום אפילו יותר מה עליי לעשות תודה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת