דרמואיד ושאיבת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

26/01/2014 | 13:52 | מאת: שאיבונת

בת 36 לקראת שאיבת ביציות והקפאתן לשם שימור והפריה בעתיד. במסגרת הבדיקות לקראת תחילת התהליך, התגלתה ציסטה בגודל 2-3 ס"מ באחת השחלות. כדי שלא לפגוע בתהליך לקראת השאיבה, הרופא לא מעוניין לטפל ולנתח רגע. נשלחתי לאולטרה סאונד נוסף בתחילת מחזור. אם לא יהיה שינוי בגודל הממצא- האם לא מסוכן לבצע פרוטוקול הורמונלי בכזה מצב? לא יכול להיווצר גירוי יתר של השחלה? או תסביב של השחלה?

אם אכן מדובר בדרמואיד, הרופא שלך צודק כדאי להשלים את השאיבה צריך רק להיות בטוחים שמדובר בדרמואיד אם לא בטוח שזה דרמואיד, תתיעצי לגבי לקיחת גלולות אם זאת ציסטה פשוטה ,זה יכול להקטין אם זה דרמואיד זה לא ישנה את הגודל

26/01/2014 | 21:26 | מאת: שאיבונת

כי נותחתי לפני 3 שנים להוצאת דרמואיד מאותה שחלה. אז אני מבינה שכדור לא ישנה כרגע את גודל הדרמואיד.... ואכן יש להמתין לאחר השאיבה. שושואלץ שוב: זה לא מסוכן לשאוב ביציות כשיש דרמואיד באחת השחלות?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות