שימור פוריות בחולות אנדומטריוזיס + גירוי יתר שחלתי

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

16/01/2014 | 14:06 | מאת: טלי

שלום רב, הארה - חרף העובדה שבחוזר מנהל רפואה מצויין מפורשות שימור פוריות מטעמים רפואיים, בין היתר, גם בחולות אנדומטריוזיס ולא רק בחולות סרטן, קופ"ח אינן מממנות את ההליך. שאלה - האם נהוג "להתקמצן" במתן גונדוטרופינים במטופלות הסובלות מאנדומטריוזיס? האם במקרה של קאוסטינג בשל גירוי יתר שחלתי נהוג לתת מדכא ו/או להגביר את מינונו . למשל - אם ניתן 0.05 מזרק דקפפטיל בחלק מימי פרוטוקול הטיפול - פרוטוקול ארוך, האם נהוג להעלות את מינונו לאור העובדה שערך האסטרדיול ממשיך לעלות ולהשתולל גם בימי הקאוסטינג ו/או לנסות מדכא אחר - צטרוטייד למשל, אשר מפרוטוקול קודם הוכח ש"עושה את העבודה"? חן חן, טלי

איני יכול לייצג את קופות החולים וההחלטות שלהן בדרך כלל נהוג לשלב בין תרופות מגרות זקיקים לבין תרופה שתפקידה למנוע ביוץ מוקדם התשובה לשאלה הספציפית שלך צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל שלך אין תשובה אחידה והיא תלויה במספר משתנים

16/01/2014 | 14:27 | מאת: טלי

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות