הקפאת רקמת שחלה לאישה בריאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

02/10/2016 | 20:42 | מאת: מיכל לוין

בת 36, לאחר שני סבבי הקפאת ביציות. המדדים וכמות הביציות מעידים על ירידה בפוריות. שמעתי על תהליך של הקפאת רקמת שחלה לחולות סרטן. אני בחורה בריאה. האם יש דרך לעשות הקפאת שחלה בשל הירידה בפוריות?

הקפאת רקמת שחלה כרוכה בפרוצדורה רפואית חודרנית היא נשמרת לנשים עם מחלות אונקולוגיות בכל מקרה ,כאשר יש עדות לירידה בפעילות השחלתית, גם אם תוקפא רקמה שחלתית היא עדיין תכיל זקיקים וביציות באיכות וכמות ירודים

03/10/2016 | 14:22 | מאת: מיכל לוין

אכן הרקמה שתישמר תהיה עם פוריות ירודה, אך להבנתי זה עדיף על המצב עוד שנתיים. האם ניתן לעבור את התהליך למרות היותי בריאה? מבינה שזה פולשני וכל הכרוך בכך.

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות