FSH 12.7 - תוצאות פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

16/02/2016 | 13:35 | מאת: טלי

אני בחורה בריאה בת 36 אוטוטו ושוקלת לעשות הקפאת ביציות מסיבות חברתיות. עשיתי בדיקות הורמונליות והבנתי מהרופא כי ה-FSH יצא גבוה- 12.7 באולטראסאונד שעשה לי אתמול (לא במחזור) מצא 3 זקיקים בלבד בכל שחלה (מהם שניים מאוד קטנים). הרופא הסביר כי הנ"ל מעיד על רזרבה שחלתת נמוכה ולכן ממלץ לא לחכות כלל עם תהליך ההקפאה וובהתאם לביציות לשקול לאחר מכן להרות. אשמח לשמוע מה דעתך. כמה תוצאת מדד הFSH שלי חמורה?

בדיקת ה FSH לא צריכה למנוע ממך לבצע נסיון של שימור ככל שתמתיני הרזרבה השחלתית תהיה פחות טובה יש לא מעט מקרים שלמרות רמות הורמונליות גבוליות, התקבלה תגובה שחלתית טובה בהצלחה

21/02/2016 | 20:26 | מאת: טלי

כמה בעייתי המספר שיצא? האם קיים סיכוי שלא אזדקק בעתיד לטיפולי פוריות והכל יילך כשורה? אגב ערכתי את הבדיקה ביום השני למחזור ולאחר מכן הבנתי שעדיף ביום השלישי- האם זה משנה?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות