שאיבת ביציות ושרירנים

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

22/01/2016 | 17:56 | מאת: אושר

שלום, בת 37, ללא ילדים או הריונות קודמים. בתוצאות האולטראסאונד הודגמו לי מס' שרירנים. והומלץ על ניתוח conservative myomectomy פתיחת בטן. במקביל אני מעוניינת בהקפאת עוברים/ביציות. ממצאי הבדיקות: שחלה ימנית: 2.2*4.2 ס"מ, עם זקיק בגודל 21 מ"מ. שחלה שמאלית: לא נצפתה, שק דוגלאס: ללא נוזל. האם מומלץ/ ניתן לבצע שאיבה של ביציות במצב הנוכחי או לבצע את הניתוח ורק לאחר מכן להתחיל בתהליך? וכמה זמן לאחר הניתוח ניתן יהיה להתחיל בתהליך של השאיבה? תודה מראש

אני מבין שאת מעונינת להקפיא ביציות או עוברים לצורך שימור פוריות אם כן ,כעת יש לך רק זקיקי אחד מצב הרחם חשוב רק ברגע שבו תרצי להחזיר עוברים לרחם, לדעתי בשלב זה עלייך להתרכז בקבלת טיפול הורמונלי שיאפשר לך לייצר כמה שיותר ביציות ואז חלק להקפיא ללא הפרייה וחלק להפרות ולהקפיא אני חושב שאת צריכה להתייעץ בהקדם עם מומחה פיריון לפני שאת מקבלת החלטות

22/01/2016 | 18:39 | מאת: אושר

תודה. המצב של הזקיק האחד הוא כ 10 ימים מיום קבלת הוסת וללא טיפול הורמונלי. השאלה היא האם כדאי להתרכז כעת בשאיבת ביציות או בניתוח? האם זה בכלל אפשרי לשאוב בהתחשב בעובדה שאין גישה לשחלה השמאלית. האם נטילת הורמונים (לצורך השאיבה) עשויים להשפיע על מצב השרירנים? האם לניתוח עצמו עשויה להיות השפעה על הביציות?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות