הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

25/07/2015 | 02:42 | מאת: נ

לא הצלחתי בשום מקום למצוא סטטיסטיקות מהארץ בנושא הקפאת ביציות. האם תוכל לשתף מנסיונך ולאמר האם אתה מכיר נשים שהקפיאו ביציות בגיל 35 ומעלה והצליחו להיכנס להריוןמהביציות המוקפאות וללדת (בארץ)? תודה!!

שלום מאחר והליך הקפאת הביציות בארץ יחסית חדש, הרי שרוב הנשים שהקפיאו ביציות, עשט זאת בניסיון לשמר פוריות עתידית ולכן לא עשו שימוש בביציות שלהן יחד עם זאת יש מספר נשים אשר הקפיאו ביציות מסיבה רפואית, כגון בעיית זרע ביום השאיבה, כאשר נפתרה בעיית הזרע, בוצעה הפשרת ביציות, הפריתן והחזרה לרחם והתקבלו תוצאות טובות כולל הריונות ולידות כמובן שנשים אלו היו במהלך טיפולים ולא לצורך שימור פוריות.התוצאות מהעולם מצביעות על אחוזי הצלחה טובים ,אם כי פחותים מעט מנשים בנות אותו גילך שעברו טיפול רגיל. יחד עם זאת גם התוצאות ממקומות בעולם עם יותר ותק בנושא, מצביעות על סיכויים טובים עד גיל 37 או 38 , מעבר לכם הסיכויים נמוכים

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות