כדאיות הקפאת ביציות - בת 34

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

04/03/2015 | 20:24 | מאת: ילי

ד"ר כהנא שלום, אני בת 34, בריאה, מעוניינת להיכנס להריון ראשון רק בעוד כשנתיים-שלוש, מתרומת זרע (עם בת זוג או כאם יחידנית). מהי הכדאיות של הקפאת ביציות עבורי? בהנחה שבריאותי תקינה וכעת השחלות שלי פעילות (רופא נשים ראה באולטרסאונד מספר גדול של זקיקים) האם ניתן לשער שבגיל 36-37 אוכל להיכנס להריון באמצעות הזרעה או שעדיף לי ליתר ביטחון לעשות תהליך של שימור פוריות? מהם הסיכונים בתהליך זה ומה הכדאיות שלו עבור אשה בריאה (כלומר, שלא זקוקה לIVF מסיבות בריאותיות)? תודה רבה על תשובהתך.

קרוב לוודאי שאם הפרופיל ההורמונלי שלך ובדיקת האולטרהסאונד תקינים כעת, וכמובן לא יהיה ארוע חריג, לא תהיה בעייה גם בגיל 36 יחד עם זאת ככל שגיל הביצית צעיר יותר במועד ההקפאה ,יש סיכוי טוב יותר של הישרדות וקבלת עוברים טובים לאחר הקלטה,הפשרה והפריה כדאי שבחודשים הקרובים תקבעי פגישה עם רופא פיריון לדון על היתרונות והחסרונות של הקפאת ביציות

15/05/2015 | 18:16 | מאת: פרטטוש

בת 35 , (34 ו- 10 חודשים) פרופיל הפוריות לפי יום 3 למחזור שנלקח 5 חודשים לפני השאיבה: FSH: 8.94 AMH: 1.65 LH: 5.95 E2: 216 עברתי טיפול לשימור פוריות. נשאבו לי 6 ביציות והוקפאו 5 ביציות בשלות מה זה אומר? זה נשמע מעט מידי יחסית לפרופיל שלי

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות