הקפאת ביציות ואנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

01/02/2015 | 09:36 | מאת: רחל

שלום ד"ר אני בת 35, ללא בן זוג, ויש לי אנדומטריוזיס כבר 5 שנים. מטופלת בגלולות באופן קבוע. האנדומטריוזיס אובחן באופן ודאי היות ועברתי ניתוח להסרת ציסטה והדבקויות. הייתי שמחה לדעת אם לאנדומטריוזיס ישנה איזושהי השפעה על תהליך הקפאת הביציות. בנוסף, האם לנשים בעלות אנדומטריוזיס יש הנחה להקפאת ביציות דרך קופות החולים וחברות הביטוח? ואחרון - מהו הגיל המומלץ להקפאת ביציות לבעלות אנדומטריוזיס? תודה! רחל

רחל שלום סליחה על העיכוב בתשובה באופן עקרוני נוכחות אנדומטריוזיס בעיקר בשחלה עלולה להוריד את איכות הביציות יחד עם זאת, למיטב ידיעתי אין הנחה אין השתתפות במחיר זה יקרה רק אם תרצי לבצע טיפול הכולל החזרת עוברים לצורך הריון בלי קשר לאנדומטריוזיס ככל שההקפאה מוקדמת יותר סיכויי ההצלחה טובים יותר

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות