לישון בשקט?

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

11/12/2014 | 13:09 | מאת: יערה

שלום רב, אני רווקה בת 33.5 ללא זוגיות וללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי שלושה סבבים של IVF במטרה להקפיא. סה"כ משלושת הסבבים הקפאתי 12 ביציות ו- 8 עוברים מזרע תורם. הבנתי שאני לא יכולה להקפיא יותר. בהנחה שאני מעוניינת בשני ילדים, אני יכולה לישון בשקט? או שאת הילד הראשון אני צריכה לעשות בהקדם? ועוד דבר, התייעצתי עם אבא שלי בנושא. הוא חושב שאישה יכולה להיכנס להריון כל עוד היא מקבלת מחזור. הוא אומר שאישה יכולה להיכנס להריון טבעי גם בגיל 45. ברור לי שזה לא המצב. אתה יכול בבקשה לכתוב לו בתגובה להודעה שהוא טועה? תודה, יערה

שמירת 20 ביציות בהקפדה משפרת את הסיכוי להרות בשלב מאוחר יותר, אך לא מבטיחה הריון המונח לישון בשקט יהיה נכון רק אחרי שכבר יהיו לך ילדים אין קשר בין הופעת וסת לבין היכולת להרות וללדת הקשר היחידי הוא גיל האישה ככל שהביצית יותר מבוגרת הסיכוי להרות ולקחת הביתה ילד חי ובריא נמוך יותר הסיכוי מתחיל לרדת מעבר לגיל 37-8 ובולט מעבר לגיל 40 גם כשיש וסתות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות