ולחילופין... (בענייני גיל)

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

10/12/2014 | 02:08 | מאת: גם בת 41

אם אין מספיק נתונים על הצלחת הפשרה של ביציות שהוקפאו בגיל 40 מאין ההגבלה הגורפת לגיל 41? כאשר טיפולי הפוריות ניתנים גם שנים לאחר מכן? אני באמת לא מצליחה להבין ואשמח לתשובה... ואם יש התוויה רפואית כן ניתן להקפיא? ואם את בריאה זה לא ניתן לערעור? תודה

הירידה באיכות הביציות מתחילה מגיל 37-38 מעבר לגיל 40 יש ירידה נספת משמעותית גם בטיפולים עם החזרת עוברים טריים כאשר הביצית מוקפאת והיא לא מופרית, היא עוברת הליך של הקפאה, בשלב מאוחר יותר הפשרה ורק אם ההפשרה הצליחה הליך של פריה כל אחד מהשלבים האלו עלול לפגוע בשרידות הביציות בארץ משרד הבריאות מאפשר הקפאת ביציות עד גיל 41, כמו כן מאפשר טיפולי UVF עד גיל 45, לדעת הגורמים המקצועיים בשני המקרים מדובר בגיל מבוגר שבו הסיכוי להצצליח לקחת הביתה ילד חי ובריא נמוך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות