זרע איטי

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

12/06/2014 | 10:17 | מאת: אני

שלום רב, אנו זוג בני 30 לאחר ניסיונות של כשנה וחצי להכנס להריון שלישי (לאחר 2 הריונות טיבעיים ב"ה) בעלי עשה בדיקות זרע ויצא שיש בעיה בתנועה של הזרע איטית מאוד תנועה של 7% מה גם שהבדיקה המורפולוגית לא יצאה תקינה (הריכוזיות והכמות יצאו טוב ) כמובן שהרופא שלח אותנו להזרעות, ההזרעה הראשונה תתבצע עוד שבועיים השאלה שלי עד כמה גבוהים סיכויי ההזרעה לאור הנתונים של בדיקות זרע עד כמה שידוע לי אם יש בעיה בתנועה של הזרע והיא איטית כ"כ הזרעה לא תעזור כי עדיין הזרע צריך להגיע לביצית, והאם יש סיכוי של הריון ספונטני האם הזרעות הם פיתרון יעיל להעייה שציינתי?!

איכות הזרע יכולה להשתנות מידי תקופה לכן בהחלט מקובל להתחיל עם מספר נסיונות הזרעה לאחר השבחה כמובן שבמידה וגם לאחר ההשביה הזרע באיכות גרועה,יש לשקול הליך של הפרייה חוץ גופית כל זמן שיש תאי זרע, גם אם באיכות ירודה ,יתכן הריון ספונטני אבל זאת לא סיבה לא להמשיך בטיפול בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות