2 צלקות קלואידיות

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

29/04/2014 | 16:59 | מאת: מישל

שלום, אני בת 20, יש לי עור בהיר (דבר שלא אופייני להופעת קלואידים) יש לי 2 צלקות קלואידיות, אחת על בית החזה, צלקת ישנה מאוד מתקופת הילדות שגדלה משנה לשנה. ועוד צלקת חדשה יותר על הכתף שגדלה והתפתחה יותר ויותר אחרי ניתוח קטן להסרת בליטה בכתף. כשהייתי ילדה ניסינו הקרנות בלייזר אך זה לא עזר והצלקת גדלה עוד, לאחר מכן התחלתי הזרקות סטרואידיות לשתי הצלקות- דבר שאני עושה כבר שנים. אך שום דבר לא באמת עוזר והצלקות גדלות משמעותית ומשנות צורה. קראתי המון על הנושא ואני שוקלת אולי לנסות את הטיפול הקיצוני ביותר אך שנאמר שהכי אפקטיבי: כריתה כירורגית בשילוב של הקרנות או הזרקות מיד אחרי. למרות שזהו סיכון גדול משום שהצלקות עלולות לחזור אף יותר גדולות. לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות, זהו מצב שמשפיע על חיי בצורה קשה ביותר. קראתי גם על הזרקת 5FU ואינטרפון, ועל הקפאה עם חנקן ( דבר טוב לבעלי עור בהיר)...יש משהו שכדאי לי לנסות לפני החלטה כמו הסרה ?

שלום מישל, נראה לי שניסית הכל פרט לשימוש בחבישת לחץ. לפני שתכנסי לטיפול כירורגי + הקרנות כדאי שתנסי שימוש בחבישת לחץ + סיליקונים עם מיקוד מיוחד של לחץ על הקלואידים וזה בשילוב עם זריקות סטרואידים , אמנם הטיפול די מייגע אבל ישנן תוצאות טובות. עלייך לפנות למרפאה בעיסוק המטפלת בתחום. בהצלחה, דרורה.

19/02/2020 | 23:29 | מאת: מישל

איך בידיוק מבוצע הטיפול ביריעות לחץ אם מדובר על בית החזה? זה לא יחזיק..האם רופא מבצע את זה? כיום אני אחרי הקפאות והסרקות שגרמנו לקלואיד לסגת אבל האור אדום/ סגול עם המון נימים. איזה סוג טיפול יהיה יעיל עכשיו? איזה סוג לייזר? והאם הוא עלול לגרום לקלואיד לשגשג שוב?

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק