משתגע?!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/11/2008 | 16:46 | מאת: יוסי

שלום, אז ככה קודם אני ידבר קצת על עצמי אני בן 17 בן אדם שקט ולא עושה בעיות,ואני לומד הרבה ומצליח בלימודים.בגיל 15 בערך התחיל אצלי משהו מוזר, כשאני נמצא לבד ולא עושה כלום אז אני מדמיין בראש כל מיני דברים, אחד מהם זה כאילו שאני סוכן שב"כ וכל מיני.אני יודע שזה דבילי ואני לא יודע למה זה קורה לי.(אני מודע לזה שאני לא סוכן שב"כ). ואף פעם לא היה לי קשר עם מישהי-יש לי הרבה ידידות אבל לא הייתה לי אף פעם חברה, כשאני שוכב במיטה אני מדמיין כזה כאילו שהכרית היא חברה שלי ואני מחבק אותה ומדבר איתה (הכל בראש ואני יודע שזה לא אמיתי) אני מנהל עם הכרית ממש דו שיח בראש כאילו מדבר בראש ועונה בראש. וזה קורה לי רק כשאני לא עושה כלום. ואי מתאר כל מיני סטיאציות בראש ומדמיין איך הייתי מגיב בהן, וזה תמיד מתגלגל-אני חושב על משהו ואז מהמשהו הזה אני חושב על משהו אחר וככה זה ממשיך.בקיצור אני משתגע? או משועג? איך אפשר לטפל בזה? זה מעצבן ואני מפחד שאני ישתגע מזה.תודה מראש

24/03/2009 | 14:45 | מאת: פסיכולוגית קלינית

שלום יוסי. אתה בפירוש לא משתגע, אך מהתיאור שלך ניתן להתרשם שאתה סובל. מומלץ שתפנה לעזרה נפשית אצל בעל מקצוע.